Ciorbă cu perişoare din orez

1 80587 original jpg jpeg

 Dacă tradiţionala ciorbă de perişoare nu îţi place, atunci această reţetă de ciorbă cu perişoare din orez va fi cu siguranţă pe gustul tău.

Ai nevoie de

Pentru găluşte

500 g carne de curcan tocată

50 g orez cu bob rotund

150 ml apă

sare

piper

2 ouă

2 felii pâine

1 lingură pastă de tomate

Pentru ciorbă

2 cartofi

100 ml suc de roşii

1 ceapă

1 morcov

mărar

pătrunjel

sare

100 ml borş

Mod de preparare

Fierbi orezul în apă cu sare până când se înmoaie şi se umflă, apoi îl dai deoparte. Cureţi ceapa, morcovul şi cartofii. Tai cartofii cubuleţe, iar restul legumelor le toci. Pui la fiert ceapa şi morcovul în apă cu sare şi le laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi cartofii şi-i laşi să fiarbă 5 minute.

Amesteci carnea cu ouăle şi cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, pasta de tomate, sare şi piper, după gust. Împarţi compoziţia în patru bucăţi egale, pe care le întinzi cu sucitorul pe o bucată de hârtie de copt. Aşezi la mijloc orezul şi înfăşori carnea în jurul lui. Dau drumul găluştelor să fiarbă în ciorbă, adaugi sucul de roşii şi laşi 10 minute. Torni borşul crud fierbinte şi mai laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi adaugi verdeţurile tocate.

2 porţii

Preparare 1 h 30’

Dificultate medie

Sursa foto: olgasflavorfactory.com