Ciorbă de roşii

1 shutterstock 737341444 jpg jpeg

Roşiile sunt o sursă importantă de licopen, pigmentul care le dă fructelor culoarea roşie şi care are proprietăţi puternic antioxidante. Încearcă o reţetă delicioasă de ciorbă, potrivită în zilele caniculare!

Ingrediente

  • 1,5 kg roşii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină  mică
  • 1 ardei gras
  • 100 g paste scurte
  • 500 ml borş
  • sare 
  • 1 legătură leuştean

macheta cpb jpg jpeg

Mod de preparare

Cureţi cepele, morcovii, ţelina şi le toci. Le fierbi în apă cu puţină sare, apoi adaugi ardeiul tăiat şi pastele. După ce au dat câteva clocote, pui roşiile date prin răzătoare. Separat, dai în clocot borşul, apoi îl răstorni în ciorbă. Pui sare, după gust, şi mai fierbi 5 minute. Serveşti ciorba cu leuştean proaspăt tocat şi cu smântână. 

FOTO Shutterstock.com