Ciuperci umplute
Ciupercile umplute sunt un aperitiv ideal pentru o masă în familie.
Ai nevoie de:
10 ciuperci champignon, cât mai mari
100 g şuncă presată
1 ardei
½ praz
50 g caşcaval
sare
piper
3 linguri ulei
unt, pentru uns tava
Mod de preparare
Rupi picioruşele ciupercilor şi le tai mărunt. Speli pălăriuţele şi le laşi la scurs.
Încingi uleiul şi căleşti prazul curăţat şi tocat până când devine sticlos. Adaugi picioruşele ciupercilor, ardeiul tăiat şi şunca feliată şi mai ţii pe foc până scade zeama, apoi dai deoparte. Laşi la răcorit, amesteci compoziţia cu caşcavalul ras, sare şi piper, după gust.
Aşezi pălăriuţele într-o tavă unsă cu unt. Pui în ele umplutura şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, 25-30 de minute.
3 porţii
Preparare 1 h
Dificultate medie