Proprietăţi anticancer

Potrivit numeroaselor studii realizate, în care au fost analizate mai multe tipuri de ciuperci, s-a descoperit ca acestea opresc dezvoltarea celulelor canceroase, consumul acestora fiind adeseori asociat cu prevenirea cancerului de sân. În acelaşi timp, lentinanul – un compus regăsit în ciuperci îmbunătăţeşte sistemul imunitar, împiedicând dezvoltarea tumorilor.

Cresc imunitatea

Ciupercile conţin beta-glucan, un tip de zahăr găsit în peretele celular al fungilor,  care ajută la îmbunătăţirea imunităţii, de aceea este bine să le consumi cât mai des, în special cât mai puţin preparate termic.

Micşorează nivelul colesterolului

În general, ciupercile nu conţin colesterol, însă sunt o sursă bună de chitină şi beta-glucan – care ajută la micşorarea colesterolului. Fitonutrienţii conţinuţi împiedică acumularea reziduurilor şi menţin tensiunea arterială, îmbunătăţind circulaţia.

Stopează procesul îmbătrânirii

Datorită antioxidanţilor pe care îi conţin, ciupercile au fost asociate de-a lungul timpului cu menţinerea tinereţii. Stopează îmbătrânirea celulelor şi acest lucru este vizibil cu ochiul liber, mai ales dacă le consumi des.