Clătite picante

1 82504 original jpg jpeg

Nr 26 Dificultate medie / Preparare 1 h 20ʹ / 4-6 porţii

Ai nevoie de Pentru aluat2 ouă175 ml lapte175 ml apă mineralăfăină, cât cuprinde1 lingură uleisarePentru umplutură1 ceapă4-5 ardei graşi5-6 roşiiardei iute, după gust 2 căţei usturoi sare piperulei, pentru călitPentru servitcâteva foi de salatăfelii de ridichiboabe de piper uşor zdrobitesos de ardei

Cureţi şi toci legumele, apoi le căleşti cu sare şi piper, după gust, până se înmoaie. Când sunt gata, le iei de pe foc şi le laşi la răcit.

Pentru clătite, baţi ouăle cu sare, cu laptele, cu apa minerală şi cu uleiul. Adaugi treptat făina, în ploaie, amestecând energic, până se omogenizează şi obţii un aluat de consistenţa unei smântâni. Îl dai deoparte 30 de minute.

Ungi tigaia, faci clătitele şi le laşi la răcorit.

Umpli apoi clătitele cu legumele şi le rulezi. Le serveşti pe pat de salată verde, cu felii de ridichi, piper măcinat şi, opţional, cu sos de ardei.