Ai nevoie de
Pentru aluat

2 ouă
175 ml lapte
175 ml apă minerală
făină, cât cuprinde
1 lingură ulei
sare
Pentru umplutură
1 ceapă
4-5 ardei graşi
5-6 roşii
ardei iute, după gust
2 căţei usturoi
sare
piper
ulei, pentru călit
Pentru servit
câteva foi de salată
felii de ridichi
boabe de piper uşor zdrobite
sos de ardei


Cureţi şi toci legumele, apoi le căleşti cu sare şi piper, după gust, până se înmoaie. Când sunt gata, le iei de pe foc şi le laşi la răcit.
Pentru clătite, baţi ouăle cu sare, cu laptele, cu apa minerală şi cu uleiul. Adaugi treptat făina, în ploaie, amestecând energic, până se omogenizează şi obţii un aluat de consistenţa unei smântâni. Îl dai deoparte 30 de minute.
Ungi tigaia, faci clătitele şi le laşi la răcorit.
Umpli apoi clătitele cu legumele şi le rulezi. Le serveşti pe pat de salată verde, cu felii de ridichi, piper măcinat şi, opţional, cu sos de ardei.