Părul umed se coafează cel mai bine,aşa că este indicat să te apuci de treabă la cel mult jumătate de oră după ce ai făcut duş,în funcţie de cât de repede se usucă şuviţele. Dacă nu ai timp să-l speli,pulverizează puţină apă pe el,astfel încât să-l poţi modela cât mai uşor.

Piaptănă bine părul şi apoi aplică un produs de protecţie,care să-l hidrateze şi să-i confere strălucire. În funcţie de coafura aleasă,îl poţi îndrepta,mai ales dacă se ondulează sau se încreţeşte în contact cu apa,sau îl poţi da cu spumă şi va avea un plus de volum.

 

Cocelegant

Merge de minune la o ţinută de seară şi îţi pune în valoare trăsăturile feţei,plus că este gata în numai 20 de minute. Îndreaptă părul,dă-l pe spate şi prinde-l în coadă în vârful capului sau mai jos,ca în poză,în funcţie de cum îţi place. Bagă coada într-un burete special,care se găseşte de cumpărat în magazinele cu produse cosmetice. Foloseşte un elastic pentru a acoperi buretele cu o parte din coadă. Răsuceşte vârfurile firelor din coadă rămase libere în jurul cocului şi fixează-le cu agrafe. Poţi opta pentru diverse accesorii de păr,cum ar fi perlele sau florile.

Răsuciri sofisticate

Este o coafură romantică,ideală pentru sezonul cald,care se potriveşte în orice moment al zilei. Fă-ţi cărare pe mijloc sau dă tot părul pe spate şi aşază o bentiţă elastică pe vârful capului,apoi trage-o uşor în jos,până aproape de urechi. Este important să o simţi stabilă şi să nu te strângă prea tare. Împarte părul în trei:două părţi pe laterale şi una la spate. Ia câte o şuviţă de la spate şi fixează vârfurile sub cordeluţă cu agrafe sau cu ace de păr,pentru un aspect natural,lejer. Răsuceşte părţile laterale şi trece-le pe deasupra cocului,până în partea opusă. Dacă părul îţi este subţire şi rar,ai grijă să nu formezi goluri în creştetul capului. În plus,nu strânge prea tare cocul,ca să pară o coafura bogată. Aplică fixativ şi apoi accesorizează în funcţie de efectul dorit.

O altfel de coadă

Nu mai ştii cum să-ţi aranjezi părul dimineaţa? Această coafură arată atât de bine,încât zici că-i făcută la salon. Pentru început,piaptănă bine părul şi netezeşte-l. Îl poţi lăsa lipit de cap,fă o cărare dreaptă sau tapează-l,astfel încât să dai volum calotei,şi apoi fixează-l cu câteva agrafe. Cu ajutorul unui elastic,prinde-l într-o coadă de cal. Adaugă pe coadă mai multe elastice,la distanţă unul de altul,în funcţie de cât de lung ai părul. Trage de porţiunile de păr dintre elastice pentru a da volum fiecărei  părţi. La final,aplică fixativ.