Coaste de porc cu cartofi la cuptor

1 83908 original jpg jpeg

Ai invitaţi la masă şi cauţi un preparat săţios, dar nu foarte pretenţios? Atunci încearcă această reţetă de coaste la cuptor cu cartofi bine rumeniţi. N-ai cum să dai greş, iar invitaţii se vor linge pe degete! 

Coastele de porc reprezintă un adevărat cult în lumea iubitorilor de barbeque. Pentru această reţetă, nu vom marina coastele. Grăsimea lor este suficientă pentru a obţine o carnea fragedă, suculentă şi aromată. Putem servi, lângă coastele de porc, o salată răcoroasă, de vară. Este preparatul perfect pentru o cină cu prietenii.

Ingrediente

- 1 kg costiţe de porc 

- 5 cartofi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii

- 3-4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt

- o linguriţă de chimen

- ½ linguriţă boia de ardei iute

- 1 legătură de pătrunjel, spălat şi tocat mai mare

- 4-5 linguri ulei de măsline

- sare şi piper proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii, nu mai groase de ½ cm. Coastele de porc se taie câte două. Pătrunjelul se spală şi se toacă mai mare, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade C/ 350 grade F.

Se ia o tavă de copt legumele şi se pun cartofii tăiaţi felii, în tavă, într-un singur strat. Într-un castron se pune pătrunjelul tocat, usturoiul, boiaua de ardei, chimenul, sarea şi piper. Se amestecă bine. Coastele de porc se trec prin pătrunjel, astfel încât acestea să fie acoperite uniform.

image

Puneţi coastele de porc peste cartofii din tavă şi presăraţi deasupra ulei de măsline. Adăugaţi sare şi piper, dacă mai este nevoie. Tava se pune în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 minute, până când carnea începe să se desprindă de pe os.

Serviţi coastele de porc şi cartofii cu o salată de crudităţi. O altă variantă de garnitură ar fi varză şi ceapă, caramelizate. Poftă bună! 

Sursă: mesagerulromanesc.info