Când a izbucnit războiul, Chanel s-a pus la adăpost în hotelul Ritz din Paris. Însă, după decăderea Franţei, mai mulţi ofiţeri Wehrmacht au ajuns să locuiască acolo, unul dintre ei ajungând să împartă cu Coco mai mult decât adresa…

Nu numai că avea o relaţie intimă cu un nazist, dar Chanel se apropiase periculos de mult de întreaga lor ideologie. Cel mai probabil Coco Chanel era spion pentru Germania şi n-a avut nicio problemă să profite de legile naziştilor care-I defavorizau complet pe evrei.

Un documentarist francez a dezvăluit pentru The Jerusalem Post că Chanel “a făcut tot ce i-a stat în putinţă, beneficiind şi de ajutorul naziştilor care ocupaseră Franţa, ca să scape de asociaţii ei evrei”.

Apoi, după ce naziştii s-au retras din Paris, în 1944, Coco a fost pusă sub investigaţie, fiind acuzată că a colaborat cu naziştii, însă n-au existat destule dovezi pentru a fi pusă sub acuzare aşa cum ar fi trebuit.

După cum ne informează Newsweek, unii istorici sunt de părere că unul dintre prietenii ei apropiaţi, prim-ministrul britanic Winston Churchill, a intervenit în beneficiul ei, iar Coco Chanel a scăpat basma curată.  

@profimedia