Află regulamentul accesând https://www.facebook.com/clickpentrufemei/photos/a.174879995864218/2564191650266362/?type=3&theater

În idilicul sătuc Edgecombe St. Mary din Anglia, maiorul în retragere Ernest Pettigrew, un gentleman rafinat şi cu un caracter ireproşabil, duce o viaţă liniştită, ghidându-se după valorile englezeşti tradiţionale: onoare, datorie, bună-cuviinţă şi nelipsitul ceai pregătit după toate regulile artei. Un eveniment tragic, moartea fratelui său, îi zguduie însă lumea, dându-i prilejul să înfiripe o relaţie surprinzătoare de prietenie cu fermecătoarea doamnă Ali, deţinătoarea de origine pakistaneză a magazinului local.

Atraşi laolaltă de pasiunea comună pentru literatură şi de tristeţea văduviei, maiorul şi doamna Ali constată în curând că prietenia lor evoluează într-o direcţie neaşteptată. Dacă lumea bună din sat îl consideră pe maior un etalon al gentlemanului englez, pe femeia de origine pakistaneză o tratează ca pe un element străin. Va supravieţui oare relaţia lor riscurilor pe care trebuie să şi le asume pentru a-şi căuta fericirea dincolo de cultura şi de tradiţiile proprii? 

 

„O frumoasă poveste de dragoste, spusă cu măiestrie şi umor.“ The New York Times Book Review

„Este elegant şi fermecător, însă aceste cuvinte nu pot exprima pe deplin plăcerea de a citi acest roman.“ The Times

„O carte de debut fermecătoare, amuzantă şi captivantă.“ Daily Mail