Condimente la ghiveci

1 46934 original jpg jpeg

Busuiocul

Are o aromă inconfundabilă,de care te poţi bucura în fiecare zi. Busuiocului îi va merge foarte bine dacă va fi aşezat lângă o fereastră luminată,fiindcă îi prieşte soarele,dar şi căldura.

Ca să nu i se îngălbenească frunzele şi ca să nu-şi piardă aroma,este bine să-l fertilizezi o dată pe lună cu îngrăşământ natural. Are nevoie de pământ permeabil,ca să nu stagneze apa. E indicat să-l uzi o dată la două zile.

Salvia

În Antichitate,salvia era considerată o plantă sacră,cu puteri tămăduitoare. Şi-n zilele noastre este folosită ca leac pentru multe boli,dar şi la mâncăruri,graţie aromei ei extraordinare. Pentru a se dezvolta,salvia are nevoie de cel puţin şase ore de soare pe zi.

Dacă nu ai o încăpere cu lumină naturală,poţi folosi o lampă fluorescentă,care să lumineze ghiveciul. Este recomandat să-i îmbogăţeşti pământul cu îngrăşământ şi s-o uzi numai când solul este uscat.

Pătrunjelul

Şi pătrunjelul are nevoie de multă lumină şi de căldură (temperatura potrivită pentru această plantă este de 23 de grade Celsius). Pervazul din bucătărie ar fi un loc potrivit pentru el.

Pe timpul iernii,trebuie udat cu puţină apă şi doar atunci când pământul din ghiveci s-a uscat. Când vrei să dai gust mâncării cu câteva frunze de pătrunjel,le poţi rupe cu mâna sau le poţi tăia cu o foarfecă. Planta se va regenera foarte repede.

Cum se plantează condimentele

Plantele aromatice sunt uşor de plantat. Poţi pune toate seminţele în acelaşi vas sau în vase separate. Iată paşii:umple vasul cu pământ umed,apoi pune seminţele. Aşază deasupra lor un strat de pământ şi tasează cu o lingură.

Acoperă vasul cu o folie transparentă,cu câteva găuri,ca să intre aerul. O îndepărtezi când plantele încep să se vadă. Aşezi apoi vasul într-un loc cu multă lumină şi îl uzi la câteva zile. Când plantele au crescut câţiva centimentri,le poţi muta în ghivece separate.