Petele de vin le scoţi cu sare

Oricât de bună ai fi pe post de gazdă,tot îţi sare ţandăra dacă cineva varsă vin pe covor sau pe faţa de masă. Cum o să mai scoţi pata aceea? Simplu! Ia imediat solniţa şi presară un strat de sare peste pată. Vei vedea cum absoarbe vinul. După ce se usucă puţin,şterge-l cu grijă cu o cârpă moale,curată.

Sos iute,pentru vasele de cupru

Tot ce ai de făcut este să pui ketchup sau orice alt sos iute pe o cârpă moale şi să cureţi astfel vasele din cupru sau din alamă. După aceea,laşi ketchupul să acţioneze preţ de câteva minute. Aciditatea lui  are darul de a îndepărta orice pată şi de a lăsa vasele strălucitoare,după ce le clăteşti cu apă călduţă.

Usturoiul înlătură dăunătorii plantelor

Plantele îţi sunt atacate de dăunători? Pulverizarea unei soluţii preparate din usturoi pe frunzele lor este o metodă pe cât de naturală,pe atât de eficientă de a le reda sănătatea şi de a ţine la distanţă dăunătorii. Soluţia se face foarte uşor. Începi prin a fierbe puţină apă,după care tai câţiva căţei de usturoi şi-i adaugi în apă. Când amestecul s-a   răcit,îl strecori cu atenţie şi-l pulverizezi pe plantele atacate.

Mobila o cureţi cu maioneză

Nu cred că te-ai fi gândit că maioneza are puterea de a scoate petele de pe mobilă. Pune-o la încercare atunci când copiii ­s-au lăsat duşi de val în timp ce colorau şi au murdărit biroul. Ia un disc demachiant,aplică pe el puţină maioneză,apoi freacă urmele de creion de pe mobilerul din lemn. Pe urmă,aşteaptă cinci minute,pentru ca la final să ştergi cu o cârpă umedă.

Scorţişoara te scapă de furnici

Mirosurile neplăcute din interiorul casei pot fi eliminate cât ai zice… scorţişoară. Pentru asta trebuie doar să fierbi apă într-un vas şi să presari mai apoi în apa fiartă un dram de scorţişoară. La fel de bune sunt şi cuişoarele. Miresmele ambelor împrospătează aerul din apartamentul tău. Tot cu scorţişoară mai poţi scăpa şi de furnici. Cum? Foarte simplu! Nu este necesar decât să presari un strat consistent de scorţişoară în locurile pe unde observi că furnicile au reuşit să pătrundă în casă.