Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Pune într-o ceaşcă cu apă călduţă ¼  linguriţă de piper negru măcinat,2 linguriţe de suc proaspăt de lămâie şi o linguriţă de miere de albine. Amestecă bine ingredientele şi bea acest preparat cu 10-15 minute înainte de fiecare masă.


Citeşte şi:

Piperul,condimentul-medicament

Află cum te ajută piperul negru să slăbeşti!


Te scapă de balonare

Dacă te confrunţi cu balonarea pune într-o cană 1 linguriţă de piper negru măcinat,2 linguriţe de chimen măcinat şi 2 de fructe de anason măcinate. Consumă o pătrime de linguriţă înainte de fiecare masă şi în timpul meselor sau adaugă amestecul în mâncăruri,pe post de condiment.

Tratează alergiile

Piperul este folosit cu succes şi în soluţiile care te scapă de eczeme şi alergii. Pune într-un vas 1 linguriţă de piper măcinat şi 2 linguriţe de unt clarifiat (ghee). Aplică pasta pe zona afectată,prin mişcări circulare. Lasă amestecul să acţioneze 30 de minute,după care clăteşte cu apă călduţă.

Creşte pofta de mâncare

Pentru stimularea poftei de mâncare macină 5-6 boabe de piper negru. Pune pudra într-un bol,peste care adaugă 1 linguriţă de miere. Amestecă şi consumă o dată pe zi.

Alungă răceala

Piperul este un bun antitusiv şi eficace împotriva răcelii. Pune într-o cană 2-4 boabe de piper negru măcinate,2 felii de ghimbir,3 frunze de busuioc şi o cuişoară. Toarnă apă clocotită şi lasă amestecul la infuzat 15 minute. Strecoară şi bea 2 căni până vezi îmbunătăţiri.

Benefic pentru piele

Potrivit unor cercetători din Marea Britanie piperul poate ajuta la vindecarea unor bolii de piele,cum este vitiligo,o afecţiune care depigmentează porţiuni din piele. Cercetătorii spun că piperina,substanţa care dă gustul iute piperului,poate stimula pielea să producă pigment. Totodată,piperina protejează pielea de efectele nocive ale expunerii la soare.