Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark şi Profesorul de Joacă Leon Magdan îi invită pe copii şi pe părinţi la jocuri şi poveşti româneşti, muzică şi dansuri româneşti, aşa cum e obiceiul la sărbători. Petrecerea s-a încins on-line între orele 16:00 şi 20:00 (ora României) şi a fost transmisă în direct pe Facebook Itsy Bitsy, astfel încât să poată participa în direct copiii care sunt pe diverse fusuri orare.

Itsy şi Bitsy au pregătit pentru copii provocări de toate felurile, de la ghicitori isteţe, la cele mai amuzante şi româneşti jocuri.

SuperZăpă a făcut o călătorie în lumea poveştilor româneşti de altădată, căci cine nu îi iubeşte pe Păcală, Harap Alb şi alţi eroi ai copilăriei?

Spark a organizat o vânătoare on-line de comori, prin diverse locuri din România, descoperind împreună cu cei mici munţi şi ape, păduri pline de mister, locuri româneşti pline de frumuseţe, care îşi aşteaptă vizitatorii în fiecare an.

Spinner a inspirat cu cele mai gustoase mâncăruri specifice fiecărei zone a României, într-o călătorie culinar – culturală.

Profesorul de Joacă Leon Magdan a dezvăluit copiilor lumea “Poveştilor Limbii Române” şi le-a dat idei noi de joacă românească.

Pentru a avea parte de schimb de experienţă între copiii români din ţară şi cei din afara graniţelor, SuperEroii Itsy Bitsy i-au invitat pe copiii români care locuiesc acum în ţări străine, să fie parte din organizarea sărbătorii Limbii Române. Ei au pregătit alături de organizatori cântecele şi jocurile româneşti preferate şi i-au invitat pe toţi cei dragi la marea sărbătoare a Limbi române, în ultima zi din august.

Evenimentul are ca obiectiv principal păstrarea şi afirmarea identităţii lingvistice a românilor de pretutindeni, transmiterea elementelor de limbă, cultură românească si civilizaţie, noilor generaţii de români de pretutindeni.

Detalii despre eveniment sunt pe www.itsybitsy.ro/Părinţi/diaspora.