Cozonac de casă cu nucă şi cacao

1 66243 original jpg jpeg

Cercetătorii americani au constatat că la marii consumatori de nuci s-a înregistrat o rată mai mică a deceselor cauzate de infarct. Pe lângă Omega-3, nucile conţin acid elagic, un polifenol antioxidant care se găseşte şi în căpşuni, şi în zmeură, care neutralizează radicalii liberi vinovaţi de apariţia cancerului.

Aşa că puteţi consuma cât mai multă nucă,chiar şi în prăjituri,aşa cum este acest cozonac de casă cu nucă şi cacao,ce poate fi preparat oricând pe timpul anului.

Cozonac de casă cu nucă şi cacao – Ingrediente (2 cozonaci)

 

Pentru aluat 

1 kg făină

4 ouă

100 g unt

4 gălbenuşuri

500 ml lapte

200 g zahăr

esenţă vanilie

60 g drojdie de bere

coajă rasă de lămâie şi de portocală

1 praf de sare

Pentru umplutură

250 g miez de nucă

150 g zahăr

2 albuşuri

2 linguri cacao

esenţă de rom

Pentru glazură

2 albuşuri

150 g zahăr pudră

1 portocală