Succesul nu este garantat nici măcar cu cele mai scumpe creme de faţă, mai ales atunci când pielea se obişnuieşte cu o anumită cremă şi nu reacţionează aşa cum ne-am fi dorit, dar există o soluţie!

Puteţi face propria voastră cremă de faţă . Reţeta este uimitoare şi foarte eficientă. Este foarte avantajoasă pentru piele deoarece, pe lângă faptul că o hidratează, aceasta reduce rudurile şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.

Citeşte şi: Dieta pentru un ten reîntinerit cu zece ani! Ce alimente trebuie să consumi

Crema este naturală în întregime şi printre cele mai sigure în a fi utilizate. Este perfectă pentru orice  tip de ten şi vei vedea rezultate chiar după prima săptămână de folosire.

Ingrediente pentru cremă de faţă cu uleiuri esenţiale

Aveţi nevoie de nici mai mult, nici mai puţin de 11 uleiuri esenţiale. De ce este necesar să folosiţi toate aceste uleiuri? Fiecare ulei în parte are proprietăţile lui, iar fiecare are un efect diferit asupra pielii, iar împreună sunt mult mai puternice...mai pe scurt, se merge pe principiul „unde-s mulţi puterea creşte”.

1. Ulei de arbore de ceai – în mod general este bun pentru acnee şi dezinfectat;
2. Ulei din sâmburi de struguri – este un excelent antioxidant, ceea ce demonstrează că este un bun aliat în lupta cu ridurile;
3. Ulei de gălbenele – un bun cicatrizant;
4. Ulei de lavandă – pe lângă aroma îmbietoare, ajută în procesul de eliminare a ridurilor şi calmează zonele iritate;
5. Ulei de rosmarin – oferă pielii o bună tonifiere;
6. Ulei de măceşe – pe lângă efectul de hidratare, este un bun antirid şi tonifiant;
7. Ulei de avocado – este un bun ulei antiacneeic;
8. Ulei de frankincense – este un ulei esenţial de tămâie sălbatică care estompează cicatricile, reduce inflamaţiile, întăreşte pielea şi tratează acneea;
9. Ulei de geranium – echilibrează producerea de sebum la nivelul pielii, vindecă rănile şi păstrează tenul suplu;
10. Ulei de argan – este un excelent hidratant;
11. Ulei de morcov – menţine pielea tânără, elimnă ridurile, protejează pielea şi o hidratează.

Pentru a obţine crema „minune”, mai aveţi nevoie de ingredientul de bază şi anume untul de Shea care este cunoscut pentru reducerea vergeturilor şi mai ales a ridurilor excesive. Acesta tonifică, luminează şi redă fineţea pielii, indiferent de tipul tenului.

Mod de preparare

Topeşte 2-3 linguri de unt Shea într-un bol, dar aveţi grijă să nu devină prea fierbinte. Peste untul topit adăugaţi cele 11 uleiuri esenţiale: jumătate de linguriţă de ulei din sâmburi de struguri, de gălbenele, de măceşe, de avocado, de argan, de morcov şi câte 20 de picături din restul uleiurilor rămase. În cazul în care crema intră mai greu în piele, poţi tampona uşor cu un şerveţel pentru a elimina excesul.