Ai nevoie de mai puţin de 10 minute şi alte 20 de răbdare cât va trebui ca desertul să stea la rece.

Ingrediente reţetă de cremă de ciocolată la pahar, propusă de bucătăraş.ro.

  • 250 ml de lapte
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 50-75 grame de zahăr tos
  • 1-2 linguri de amidon alimentar
  • 2 linguriţe de ulei de alune de pădure

Pentru decor:

  • frişcă
  • ornamente décor

Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă

Mod de preparare reţetă de ciocolată la pahar:

Ciocolata mărunţită se topeşte la foc mic, în lapte.

Se amestecă zahărul cu amidonul şi se adaugă smântâna şi gălbenuşurile. Se mixează aceste ingrediente şi se adaugă încet în ciocolata topită cu laptele.

Compoziţia se dă la foc mic şi se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului şi pentru ca gălbenuşurile să nu coaguleze.

Când crema s-a îngroşat, se ia vasul de pe foc şi se lasă puţin să se răcorească, amestecând în ea, din când în când, ca să nu se formeze crustă. Când crema s-a răcorit, se adaugă uleiul de alune de pădure şi se omogenizează bine compoziţia.

Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Între timp se prepară frişca din: 150 ml de smântână rece, 1 lingură încărcată de zahăr pudră şi opţional, 1 plic de vanilie.

Se toarnă crema răcită în pahare şi se decorează cu frişcă şi ornamente. Se dă la frigider cel puţin 25-30 de minute, înainte de servire.