Ca să îţi faci singură o cremă de ras nu ai nevoie de substanţe chimice care fac spumă şi curăţă excesiv pielea înainte de a îndepărta părul nedorit de pe corp. Următoarea reţetă conţine ingrediente nutritive, care protejează pielea, o regenerează şi o catifelează. Spune adio, pielii uscate, cu mâncărimi, arsuri şi iritaţii!

Epilat ca la carte cu aparatul de ras

Foloseşte un aparat de calitate, special pentru femei, care poate fi şi uşor de curăţat. Epilează pielea spre finalul duşului sau băii, ca porii pielii să aibă timp să se încălzească şi să se deschidă. Spală bine lamele în timpul epilării. E bine să ai aproape un vas cu apă, ca să le clăteşti din când în când, şi o cârpă moale şi umedă, să le cureţi uşor de excesul de păr.

Reţeta celei mai eficiente reţete

Nu trebuie să o aplici în strat gros pe piele, ca să obţii cel mai bun efect. În ceea ce priveşte textura, aceasta trebuie să se situeze undeva între un ulei pentru corp şi o cremă epilatoare din comerţ.

De ce ai nevoie:

1\3 dintr-o ceaşcă în care ai ulei de cocos

1\3 dintr-o ceaşcă în care ai unt de shea topit

2 linguriţe cu ulei de măsline. Poţi folosi şi ulei de jojoba sau de migdale în locul celui de măsline.

2 ligurite de săpun lichid bio.

Se prepară uşor

Într-un recipient mic topeşte grăsimile, dacă sunt în stare solidă. Poţi folosi tehnica bain-marie. Amestecă incontinuu până când se omogenizează.

Adaugă uleiul de măsline şi apoi ia vasul de pe foc. Transferă totul într-un alt bol şi dă-l la rece, să se solidifice grăsimile.

Când s-a mai întărit compoziţia, cât să aibă consistenţa unei paste, mixeaz-o până devine pufoasă şi, la final, adaugă şi săpunul lichid. Amestecă totul şi gata crema de ras pentru femei. E bine s-o păstrezi într-un vas închis etanş şi ţinut în locuri ferite de soare şi răcoroase.

@shutterstock