Teodora Gheorghe, 29 ani, Bucureşti: „Armonie între trup şi inimă“

Pentru mine dragostea şi iubirea au înţelesuri diferite. Îndrăgostirea se petrece aproape întotdeauna la prima vedere, pentru că ingredientul ei de bază este atracţia de moment, instinctivă. Iubirea transcende toate lucrurile cu care o confundăm, iar relaţiile bazate pe iubire adevărată sunt foarte rare. Cred că există suflete pereche, suflete care se întâlnesc pentru a trăi poveşti minunate, oameni care nu vor să se posede şi dăruiesc necondiţionat. În cazul lor, există atât dragoste la prima vedere, cât şi iubire, pentru că trupurile şi inimile lor sunt în armonie.

Alexandra Patatu, 24 ani, Bucureşti: „O relaţie se construieşte“

Nu cred în dragoste la prima vedere, ci doar în simpla atracţie fizică, de moment, care îţi dă fiori şi te face să te simţi o altă persoană. Dragostea vine treptat, în timp, asta dacă reuşeşti să rezonezi cu partenerul tău şi să vă construiţi o relaţie bazată pe sentimente frumoase, respect şi armonie. Personal, consider că, în ziua de azi, a devenit din ce în ce mai dificil să îţi găseşti sufletul pereche, asta pentru că încrederea în semeni se pierde simţitor.

Elena Cozma, 24 ani, Bucureşti: „Trebuie să cunoşti persoana de lângă tine“

Dragostea e un sentiment mult prea profund, care nu se naşte într-o clipă, ci pe parcursul unor ani. Este important să cunoşti foarte bine persoana pe care o ai alături, din toate punctele de vedere şi să o priveşti mai ceva ca pe un prieten, ca mai apoi să trăieşti tot felul de experienţe şi să îţi dai seama de ceea ce simţi cu adevărat.

Mădălina Arsene, 18 ani,Târgu-Neamţ: „Sentimentele se amplifică“

Dragostea este cel mai frumos şi mai plăcut sentiment, mai ales atunci când faci totul din inimă şi observi că persoana de lângă tine este fericită. Atracţia puternică poate să dispară după mai multe întâlniri, dacă nu îţi place caracterul omului, sau dimpotrivă: sentimentele se pot amplifica în timp şi pot da naştere unei poveşti frumoase. Te îndrăgosteşti la prima vedere de un chip frumos, ce emană blândeţe, de un zâmbet cald sau de un gest pe care nu îl poţi uita uşor.

Andrei Prisacariu, 24 ani, Suceava: „Să faci ceea ce simţi, să nu regreţi“

Ştiu ce înseamnă să îţi fie drag de o persoană pe care o vezi pentru prima dată, ştiu ce înseamnă să ai fluturi în stomac, ba mai mult, să fii în stare să laşi totul pentru ea încă din prima clipă. Poate sună îndrăzneţ, însă aşa e mai frumoasă dragostea: să faci ceea ce simţi şi ce îţi place încă de la început, şi să nu regreţi niciodată alegerile făcute.

Petru Păun, 30 ani, Bucureşti: „Sufletele se recunosc“

 “Dragostea la prima vedere…am trăit-o. Noi ne observăm zilnic în oglindă, suntem obişnuiti cu formele şi liniile corpului nostru. De aceea ne şi îndrăgostim repede de cineva cu care ne asemănăm, inclusiv din punct de vedere fizic. Cumva, sufletele se recunosc şi (re)trăiesc experienţe împreună.