Aceste super-fructe au efecte terapeutice incredibile şi pot fi folosite ca adjuvant în boli precum cele cardiace sau vasculare.

Cireşele amare sunt indicate a fi consumate mai ales dacă te confrunţi cu afecţiuni precum durerile musculare, afecţiuni inflamatorii, boli hepatice, astm, bronşită sau îmbătrânire prematură.

Datorită conţinutului de potasiu, acestea ajută la reglarea nivelului de colesterol în sânge şi au efect depurativ, puternic detoxifiant, dar şi energizant fizic şi psihic. 

Vitamina C, alături de magneziu şi potasiu, asigură un rol sedativ pentru sistemul nervos şi sunt indicate mai ales în bolile reumatice dar şi ateroscleroza, hipertensiuen arterială cât şi constipaţie. 

Au o cantitate mare de antioxidanţi 

Culoarea lor închisă este dată de prezenţa anticianinelor, în coaja cireşelor aflându-se cea mai mare cantitate de antioxidanţi. 

Potrivit cercetătorilor de la American Chemical Society, dacă alegi să consumi 20 de cireşe amare pe zi vei putea înlocui administrarea de aspirină sau nurofen. Acestea au efect asupra organismului în a calma durerile şi a relaxa musculatura. 

Poţi alege să le consumi în stare proaspătă, dar trebuie să te gândeşti şi la o modalitate de a le conserva pe tot parcursul anului, astfel că poţi alege să le pui la congelator sau să le păstrezi sub formă de compot ori dulceaţă.

Descoperă alte beneficii ale cireşelor negre pe clicksanatate.ro. 

Sursa foto: stethnews.com