Asemenea sumă este absolut impresionantă, mai ales pentru cineva care a avut un start în viaţă extrem de dificil. Se pare că Samuel a avut o relaţie foarte complicată cu tatăl lui. De fapt, părintele acestuia era un alcoolic pe care L. Jackson l-a întâlnit doar de două ori în timpul întregii sale vieţi. Iar astea nu e tot!...

Samuel a avut o condamnare care l-a împiedicat să mai studieze la facultatea unde era înscris, pe la finele anilor '60. Ce s-a întâmplat atunci?

Jackson a ajuns să-l ţină ostatic pe tatăl lui Martin Luther King Jr. în campusul universitar Morehouse din Atlanta. Înfuriaţi şi îndureraţi de asasinarea lui Martin Luther King Jr., actorul şi un grup de prieteni de-ai lui i-au luat „prizonieri” pe membrii consiliului director al facultaţii, printre care se număra şi Martin Luther King Sr. De ce au făcut asta? Pentru a se face auziţi, pentru a cere o reformare a progremei universitare.

Cum s-a încheiat întregul episod?

Şcoala nu şi-a schimbat politica, în schimb Samuel a fost acuzat şi condamnat pentru privare de libertate, ceea ce este o ilegalitate destul de mare. Studentul care avea să devină unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood a fost suspendat timp de doi ani de la facultate. După ispăşirea pedepsei, Jackson s-a întors pe băncile facultăţii şi şi-a luat diploma de absolvire la Facultăţii de Actorie în 1972.

Mai mult de-atât, actorul a participat în mod activ la înmormântarea lui Martin Luther King Jr., faimosul pastor şi activist politic de culoare, în Altanta.

Foto - Profimedia