Scleroza multiplă este o boală autoimună ce afectează sistemul nervos. Se manifestă în mai multe feluri şi este greu de diagnosticat. Cum şi-a dat seama actriţa că ar putea avea probleme de sănătate? Într-un interviu pentru Variety, Selma a spus că în 2018 începuse să aibă simptome ciudate. Mai exact, în timpul unei prezentări de modă Christian Siriano, piciorul i-a cedat şi nu a mai putut să meargă pe podium. Blair ştia că nu are cum să fie ceva de natură psihologică, deoarece în acel moment era fericită şi niciun eveniment nu o afecta:

„Pe acel podium, aveam emoţii mari, mi-am pierdut puterea în piciorul stâng şi mă gândeam ce pot face‟ , îşi aminteşte Blair. Actriţa a declarat, de asemenea, că şi-ar fi dorit să ştie mult mai devreme că are acest diagnostic pentru a acţiona din timp: „M-ar fi ajutat măcar emoţional, ar fi fost mult mai uşor pentru mine. Am avut simptome de ani de zile, dar nu le-am luat niciodată în serios ca în timpul prezentării de modă‟ , a completat actriţa.

Din cauza durerilor, viaţa actriţei nu a fost uşoară. În ea s-a declanşat o ură de sine puternică, din cauza durerilor intense, în special în perioada în care avea grijă de fiul său cel mic. Blair spunea despre ea că este „o persoană slabă şi leneşă şi că nu se descurcă să facă ceea ce alte mame fac‟ .

Vedete de renume, alături de Selma Blair