Prăjitură cu sirop de lămâie - ingrediente necesare pentru aluat:

- patru ouă
- 150 de grame de smântână
- 200 de grame de zahăr
- 200 de grame de făină
- două linguriţe de praf de copt
- o lămâie mare
- patru linguri de suc de lămâie
- 150 de ml de ulei de floarea soarelui

Reţetă de plăcintă dobrogeană, cu gust ca la mama acasă

Prăjitură cu sirop de lămâie - ingrediente pentru sirop:

- 75 de grame de zahăr pudră
- cinci linguri de suc de lămâie

Prăjitură cu sirop de lămâie - mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade Celsius, iar apoi unge o tavă cu puţin unt sau ulei.

Între timp, cerne făina, adaugă praful de copt, zahărul şi omogenizează bine.

Într-un bol separat, amestecă ouăle cu smântâna, sucul de lămâie şi uleiul. În reţeta originală se adaugă şi coaja rasă de la lămâie. Însă dacă eşti îngrijorat cu privire la conţinutul de pesticide, sari peste acest pas (sau freacă bine lămâia cu bicarbonat de sodiu şi o periuţă), potrivit lataifas.ro.

Ulterior, adaugă această lichidă peste compoziţia uscată de mai sus şi amestecă până la uniformizare.

Cea mai simplă reţetă - paste cu sos de roşii şi măsline

Toarnă compoziţia în tava unsă şi nivelează. Bate-o puţin de masă pentru a elimina golurile de aer. Lasă compoziţia să stea circa 1 oră şi 15 minute în cuptor, pentru a creşte frumos.

Între timp poţi să prepari mult-aşteptatul sirop de lămâie. Tot ce trebuie să faci este să amesteci zahărul pudră cu sucul de lămâie proaspăt stors într-un ibric. Pune vasul pe aragaz la foc mic şi lasă amestecul să fiarbă 2 minute, sau până când se leagă şi capătă consistenţa unui sirop, potrivit sursei citate.

Prăjitura este gata atunci când a devenit fermă la atingere. Poţi face testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor. Cât este caldă, înţeap-o pe alocuri la suprafaţă cu o scobitoare şi toarnă repede siropul de lămâie peste ea.

Sursa foto: reţetepractice.ro