Ingrediente: 3 cartofi fierţi în coajă, 200 g năut din conservă, 1 ceapă, 2 căţei usturoi, 1 lingură mărar tocat, seminţe de susan, 2 linguri făină, 1 lingură pătrunjel tocat, ulei pentru prăjit, sare, piper
 
 
Descojeşte cartofii  şi pasează-i bine, ca pentru piure. Scurge năutul, pune-l  în  blender  şi  mixează  până obţii  o  pastă  fină.  Amestecă  cele două ingrediente şi adaugă ceapa şi usturoiul date prin răzătoarea mică. Pune sare şi piper, după gust, mărarul şi pătrunjelul, presară  făina şi omogenizează compoziţia. Cu  mâinile umede, formează chifteluţe, aplatizează-le uşor şi dă-le prin seminţe de susan. Prăjeşte-le în ulei încins până sunt aurii. Scoate-le pe şervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Serveşte-le cu un sos picant.
 
 
Sursă foto: Shutterstock