Ingrediente pentru chifteluţe de post

  • 2 cartofi
  • 1 legătură pătrunjel
  • praf sare
  • ulei
  • boia dulce
  • 2 cepe
  • praf piper
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri orez
  • 3 linguri făină

Chec de post cu nuci, o reţetă ideală pentru Postul Paştelui

Mod de preparare chifteluţe de post

Cartofii pentru aceste chiftele de post se curată şi se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul. Ceapă tocată se căleşte puţin. Foloseşte cartofi de calitate pentru aceste chiftele de post, recomandă reţete.unica.ro.

Cartofii fierţi se scurg, se pasează şi se amestecă cu orezul fiert, ceapă călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşînă de tocat. Se pune boia, sare şi piper.

Cum faci Mucenici munteneşti acasă. Cea mai simplă reţetă: Prepară-i fierţi, cu nucă şi scorţişoară

Din compoziţia rezultată se fac chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Aceste chiftele de post se servesc calde.