Dieta mediteraneană presupune consumul de fructe, legume, nuci, ierburi, ulei de măsline. De asemenea, peştele şi fructele de mare trebuie incluse în regim de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce ouăle, brânza şi iaurturile trebuie consumate cu moderaţie. Dulciurile şi carnea nu sunt excluse în totalitate, însă ai voie să mănânci doar la ocazii speciale.
Dacă te gândeşti să încerci şi tu această dietă, iată cum arată meniul unei zile:

La micul dejun

6 linguri de iaurt grecesc amestecat cu o cană de căpşuni şi o lingură de miere
O felie de pâine neagră prăjită cu o jumătate de avocado

La prânz

O lipie umplută cu humus, salată verde şi 2 felii de roşie
O cană de supă minestrone
O jumătate de portocală

Gustare

O mână de nuci, alune sau fulgi de ovăz

La cină

Salată preparată din:

-    4-5 frunze de rucola
-    O cană de spanac
-    O lingură de parmezan răzuit
-    O lingură de oţet