Tom Cruise şi Elisabeth Shue au o relaţie profesională care datează încă din 1988, când au jucat împreună în filmul "Cocktail". „Toată lumea credea că am avut o aventură cu Tom Cruise la filmări, dar asemenea zvon este cel mai absurd lucru pe care l-am auzit în viaţa mea”, spunea actriţa. Bun, n-o fi existat nicio relaţie intimă între cei doi actori, însă asta nu l-a împiedicat pe Tom să sară în ajutorul partenerei sale din film atunci când ea avea nevoie cel mai mult de protecţie.

Cameramanul Bill Bennett şi-a amintit momentul în care Cruise a devenit erou în carne şi oase şi i-a salvat viaţa colegei lui de breaslă. Conform celor spuse de acesta, cei doi actori se îndreptau spre un elicopter pentru a-şi lua scenariul şi notiţele făcute de regizor în privinţa următoarelor secvenţe pe care cei doi protagonişti le aveau de filmat.

Conform celor publicate de The Sun despre întregul incident, pilotul a lăsat pornit motorul elicopterului, lucru care era cât pe ce să-i fie fatal actriţei. „Elicea devine invizibilă atunci când se roteşte şi, dacă te apropii de ea, te omoară pe loc”, a explicat Bennet.

Elisabeth alerga spre elicopter, în spatele lui, şi, pe măsură ce se apropia de el, Tom a văzut-o şi „a sărit spre ea, reuşind să o apuce doar de picioare şi s-o trântească la pământ”. A fost de-ajuns ca s-o oprească pe Shue dintr-o moarte sigură.