Cum îi arăţi şefului tău că eşti de încredere

1 78683 original jpg jpeg

Eşti genul de persoană care îşi petrece majoritatea timpului la serviciu, dar nu are o relaţie tocmai bună cu şeful său? S-ar putea să fii nevoită să îţi schimbi locul de muncă. Totuşi, dacă nu vrei să renunţi, ai putea încerca să îţi îmbunătăţeşti relaţia cu acesta, dacă ţii cont de câteva aspecte. 

Setează-ţi obiective concrete

Dacă vrei ca şeful tău să aibă o părere bună despre tine, e important să îi comunici încă de la bun început ce obiective ai în dezvoltarea profesională şi cum ţi-ai propus să le îndeplineşti. Încearcă să discuţi cât mai concret, fără a enunţa aspecte teoretice şi noţiuni abstracte, care nu interesează pe nimeni. Arată-i cu ce îi eşti de folos şi cum poţi ajuta compania să crească. Orientează-te întâi spre acţiune şi apoi spre rezultate.

Înfruntă-ţi greşelile

Nu spune nimeni că nu ai voie să greşeşti, mai ales dacă eşti la început de carieră. Totuşi, atunci când ţi se întâmplă să o dai în bară, nu da vina pe ceilalţi şi nici nu încerca să te motivezi. În general, oamenii sunt mai puţin dispuşi să îşi asume riscuri şi să se bazeze unii pe alţii, aşa că nu te aştepta ca cineva să îţi ia apărarea în faţa şefului sau, mai rău, să îi ascundă fapta ta. Admite că ai greşit şi asumă-ţi responsabilitatea, dacă vrei să fii demnă de încredere.

Nu le repeta

Niciun şef nu se aşteaptă să fii perfect, însă nimic nu e mai rău decât să persişti în greşeală. În timp, nu numai că îşi va pierde încrederea în capacităţile tale, dar va avea destule motive să te sancţioneze.

Învaţă să gândeşti ca el

Urmăreşte şi ascultă cu atenţie tot ce spune şeful tău, pentru a ajunge să îi înţelegi mentalitatea şi să gândeşti şi tu, la rândul tău, ca el. Este foarte important să aveţi măcar câteva lucruri sau idei în comun, care să vă facă mai uşoară relaţia profesională. Chiar dacă uneori ai vrea să îl contrazici, ar fi mai bine să te abţii şi să îi spui că eşti de acord, pentru a-l determina să te considere o persoană de bază.

Întreabă înainte să îţi spui opinia

Dacă simţi nevoia să aduci o completare şi eşti sigură că aşa te-ai putea face remarcată, nu uita să fii politicoasă. Întreabă-l pe şeful tău dacă îi poţi sugera o opinie. Ai fi surprinsă să vezi cât de mult l-ar bucura implicarea ta, chiar dacă nu o va lua neapărat în calcul.

Nu îl bârfi

Dacă nu îţi place şeful tău, păstrează doar pentru tine acest lucru, fără să răspândeşti vestea la locul de muncă. Colegii tăi ar putea să aibă interese ascunse şi să se transforme din cei mai buni prieteni în inamici desăvârşiţi. Dacă va auzi că îl vorbeşti de rău, şeful tău nu va mai avea niciodată încredere în tine, ba chiar s-ar putea să îţi poarte pică.

Sursă foto: www.thebalance.com



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg