Pe aceeaşi temă:

Ritual de îngrijire antiîmbătrânire

Ce trebuie să ştii când alegi cosmeticele

Curăţă pielea în profunzime
Primul pas în îngrijirea pielii uscate este demachiereacorectă. Ai nevoie de un produs de curăţare bogat în ingrediente hrănitoare,care să revitalizeze şi să elimine toate impurităţile de pe suprafaţa cutanată. Demachiantul pe bază de ulei de măsline îndepărtează sebumul şi celulele moarte,lăsând pielea curată şi fină. O piele sănătoasă are nevoie şi de o exfoliere corespunzătoare. Poţi folosi un produs din comerţ sau prepară un exfoliant acasă utilizând două linguri de mălai sau de tărâţe de grâu,câteva picături de gel de duş şi o lingură de miere.

Foloseşte creme hidratante
După ce ţi-ai curăţat pielea în profunzime,hidratareaeste foarte importantă întrucât îţi hrăneşte şi îţi întăreşte pielea astfel încât să reziste agresiunilor factorilor de mediu. Aplică loţiuni care să se absorbă rapid în piele sau o cremă intens hidratatantă. În caz că nu poţi să te hotărăşti,este bine să ştii că ungunetele cu alantoină sau cu lipide natural identice sunt recomandate în astfel de cazuri. Cu toate acestea,sfatul medicului dermatolog reprezintă este cel mai indicat.

Castravete,pentru tendeshidratat

Hidratarea zilnică poate fi completată şi de acţiunea unor măşti de corp. Castravetele hrăneşte pielea,aşadar este cel mai indicat pentru pielea uscată. Amestecă 100 de grame de castraveţi foarte fin tăiaţi cu trei linguri cu ulei de măsline şi cu două linguri de iaurt. Aplică masca pe tot corpul,lasă să stea timp de aproximativ un sfert de oră,apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Îţi vei simţi pielea mult mai moale,hidratată şi curată.