Aproape 90% din femeile de pretutindeni se confruntă cu această modificare a ţesuturilor,indiferent de vârstă. Celulita este rezultatul acumulării inegale de grăsime şi de toxine sub piele,care produce bine-cunoscutul aspect de coajă de portocală. Zonele predispuse sunt coapsele,fesele,şoldurile şi abdomenul.

Fă un test rapid!

Pentru a afla dacă ai celulită,ai la îndemână o metodă simplă:strânge uşor pielea din jurul coapselor – dacă în cuta formată,sub stratul de piele,apar mici denivelări care îţi amintesc de aspectul portocalei,primeşti pe loc răspunsul.

Te numeri printre cele care au celulită! Celulita are însă diverse grade de evoluţie care pot fi „atacate” cu mijloace specifice. Totul este să nu laşi pe mâine ce poţi face azi!

De ce apare celulita?

Genelecu care ne naştem determină într-o proporţie foarte mare dezvoltarea celulitei. Dacă mama ta are celulită,fii sigură că şi tu vei avea.

Nu bei suficientă apă!Deoarece celulita este un amestec de grăsimi şi de toxine depuse în ţesutul adipos,bând multă apă îi poţi diminua efectele.

Dietele săracemai pot fi un factor decisiv în apariţia celulitei. Alcoolul,alimentele bogate în grăsimi şi cofeina produc toxine care se depun în ţesuturi. De asemenea,  este bine să eviţi alimentele condimentate excesiv,în special cele sărate,care favorizează retenţia de apă.

Fumatul.Iată un alt motiv pentru care ar trebui să renunţi la acest obicei nesănătos:fumatul deteriorează ţesutul conjunctiv al corpului,dând naştere aspectului de coajă de portocală.

Unele pastile,somnifere şi diuretice pot declanşa celulita. Anticoncepţionalele sunt şi ele un factor favorizant,din cauza nivelului ridicat de estrogen pe care-l conţin (acesta duce la depunerea grăsimilor).

3 soluţii care combat celulita

1. Bea zilnic 2 litri de apădeoarece,hidratându-te,menţii celulele tinere.

2. Exerciţiile fiziceîţi stimulează circulaţia şi antrenează arderea grăsimilor şi eliminarea toxinelor din ţesutul adipos.

3. La duş,foloseşte o perie sau un burete mai dur,prin mişcări circulare,pentru a facilita drenajul limfatic.

Elimină «coaja de portocală» în 4 paşi

Pentru a anihila hormonii de stres,dar şi pentru a-ţi detoxifia ficatul şi alte organe,fă exerciţii în mod regulat şi bea 8 până la 10 pahare cu apă şi cu ceai verde în fiecare zi.

Fă exerciţii cardio,cum ar fi mersul pe jos,pe bicicletă şi înotul!Acestea stimulează fluxul de sânge şi circulaţia limfatică. În plus,efortul fizic intensifică arderile grăsimilor din zona celulitei.

Consumă alimente care să stimuleze secreţia de colagen.Un conţinut ridicat de colagen în organism împiedică depunerea grăsimilor şi a toxinelor în ţesutul adipos. Aşa că include în dieta ta zilnică fructe bogate în vitamina C şi cereale integrale.

Profită de zecile de produse anticelulită existente pe piaţă.Poţi alege între gelurile exfoliante,uleiurile şi cremele ce se aplică după duş. Fă-ţi zilnic un masaj cu o cremă anticelulitică,pe care o aplici în zona afectată şi masezi cu mişcări riguroase. Aceasta stimulează arderile în zona respectivă şi  redă pielii aspectul neted şi strălucitor. 

1. Cremă anticelulitică,Gerocossen,12,38 lei
2. Exfoliant cu cacao,Jericho,45 lei
3. Gel pentru abdomen,Oriflame,55 lei
4. Tonic,Garnier,34 lei
5. Tratament anticelulitic,Avon,32,99 lei
6. Scrub cu zahăr,LUSH,23,8 lei
7. Cremă,Hofigal,7,5 lei
8. Ulei anticelulitic,Weleda,88,6 lei

Păstrează aspectul sănătos al pielii tale făcând mişcare şi având pe cât posibil o dietă echilibrată!