Cum îţi afectează pielea o substanţă periculoasă din cosmetice, dacă o foloseşti zilnic

1 face cream g692a8ce3e 1280 jpg jpeg

O substanţă folosită adesea în produsele de îngrijire pentru piele tratează iritaţiile şi acneea, dar poate da şi reacţii adverse dacă loţiunile sau cremele care o conţin sunt utilizate o perioadă lungă de timp.

Peroxidul de benzoil este prezent într-o varietate de produse cosmetice, unguente, geluri, produse de spălare pentru corp şi faţă. Este considerat sigur pentru piele, cu condiţia să nu depăşească o concentraţie de peste 5%. Faţă de alte substanţe care inhibă dezvoltarea bacteriilor pe piele pentru a combate apariţia unor leziuni date de acnee, peroxidul de benzoil pătrunde în piele pentru a distruge din interior şi complet bacteriile care favorizează ivirea acneei.

Ce efecte secundare imediate poate avea?

Dermatologul Jessica Krant, a declarat pentru „Allure” că „peroxidul de benzoil este atât de eficient pentru combaterea acneei, deoarece funcţionează prin mai multe mecanisme simultan. Este atât antimicrobian (atacă bacteriile şi alte organisme), cât şi un exfoliant, ajutând la desfundarea porilor şi la debridarea delicată a stratului de la suprafaţa pielii".

În ciuda efectelor pozitive, ca orice alt ingredient, peroxidul de benzoil are şi efecte secundare: înroşirea pielii, descuamarea şi arsurile. Cu toate acestea, acest lucru poate fi controlat prin întreruperea aplicării produsului care-l conţine. Pe de altă parte, dacă nu reacţionezi la efectele secundare ale peroxidului de benzoil, este important să reţii că utilizarea acestuia pe o perioadă lungă de timp poate afecta pielea.

Citeşte şi:

Secretul frumuseţii. Actriţa Kate Winslet se machiază în funcţie de ciclul ei menstrual

Specialiştii avertizează: produsele cosmetice pe bază de pulbere pot favoriza apariţia bolilor de plămâni şi unor forme de cancer

Aşa reacţionează pielea supă o utilizare prelungită a unui produs cu peroxid de benzoil!

După aproximativ 2 luni de utilizare continuă se pot vedea unele efecte negative. Dacă nu apar până atunci înseamnă că pielea a reuşit să le combată până atunci, ceea ce probabil te va convinge să nu stopezi utilizarea produsului. Totuşi, utilizarea prelungită poate face pielea să devină dependentă de tratamentul de combatere a acneei. Acest lucru înseamnă că te poţi aştepta ca acneea şi erupţiile cutanate să apară imediat ori de câte ori decizi să renunţi la crema care conţine substanţa menţionată.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg