În lipsa prezenţei fizice a învăţătorilor şi profesorilor, părinţii au simţi presiunea care s-a pus mai mult pe ei pe parcursul procesului de învăţare. Este normal să fie îngrijoraţi că vor exista pierderi de cunoştinţe la propriii copii pe care le vor recupera prea uşor, dar şi de pericolele pe care le reprezintă orele petrecute în faţa unui ecran pentru sănătatea acestora.

O soluţie bună ar fi ca apropiaţii celor mici să aibă grijă ca ei să ia pauze şi să se vadă în spaţiu deschis cu unul-doi prieteni apropiaţi, care să aibă eventual membrii familiei vaccinaţi. Îi va ajuta pe copii să-şi îmbunătăţească abilităţilor de comunicare şi gândirea critică. Vor avea pe cineva de vârsta lor cu care să se joace, ceea ce este important pentru sănătatea lor mentală.

Educaţia online are avantajele ei, dar numai dacă elevii sunt este ajutaţi de părinţi. Cum? Află din cele ce urmează!

Asigură-i confortul

Pentru a-i oferi şanse mai mari de reuşită, amenajează-i un loc, oricât de mic, în care să poată lucra în fiecare zi fără distrageri. De aemenea, ai grijă că are o conexiune bună la internet şi un dispozitiv pe care-l poate folosi în paralel cu cele pe care lucrezi de acasă. Dacă este posibil, cumpără o imprimantă, astfel încât să poată avea toate fişele necesare. În localităţile mici, este o provocare pentru copii să aibă un dispozitiv bun şi acces la internet, ceea ce poate duce la lipsa unei continuităţi în învăţare. Este dificil şi pentru copiii cu nevoi speciale. Elevii vor avea şanse de reuşită mai mari dacă părinţii cer şcolilor asistenţă tehnică, căutarea unor soluţii pentru aceşti copii sau materiale de lucru pe care le pot folosi acasă sub îndrumarea dascălilor aflaţi la distanţă sau a unui adult din casă.

Elimină sursele de distragere

Acasă, orice elev va fi distras de la lecţii de o mulţime de lucruri. Până nu demult, casa era locul unde se relaxa după şcoală, se juca, se odihnea. Pentru a reuşi,

trebuie să-l motivezi, să elimini sursele de distracţie şi să-i găseşti un spaţiu şi o perioadă de timp în care se poate ocupa de studiu în linişte, pe cât posibil având în vedere prezenţa celorlalţi membrii ai familiei şi activităţile acestora.

Îndrumă-l cu răbdare