Cum îţi cucereşti socrii

1 80221 original jpg jpeg

Dacă ţi-ai găsit sufletul pereche, dar părinţii lui nu sunt tocmai lapte şi miere, ia-o ca pe o provocare a sorţii. Uneori, viaţa ne confruntă cu oameni care ne silesc să devenim mai răbdători, mai toleranţi şi mai diplomaţi. În fond, fără socrii tăi, iubitul tău nu ar fi venit pe lume!

Dacă eşti mereu cochetă şi aranjată, cu siguranţă socrul tău te va aprecia. Bărbaţii apreciază la orice vârstă femeile frumoase şi îngrijite. Dar, dacă soţia lui are o atitudine critică sau ostilă faţă de tine, socrul nu-ţi va ţine partea, ci, cel mult, se va situa pe o poziţie neutră. Aşa că va trebui să-ţi direcţionezi efortul mai ales către mama alesului tău.

O mamă dominatoare

Deşi nu ar recunoaşte-o în ruptul capului, mama iubitului tău poate nutri în subconştient gelozie faţă de cea i-a „furat“ puiul – puiul ei, pe care l-a crescut cu atâta trudă. Mai ales dacă a fost o mamă dominatoare, va fi tentată să-şi manifeste în continuare grija maternă, amestecându-se în toate problemele tânărului cuplu: fie pentru a vă ajuta, invocând lipsa ta de experienţă, fie pentru a critica şi vâna orice greşeli pe care le-ai putea face, discreditându-te definitiv.

Prima impresie contează

Este important să laşi o impresie bună de la început, fiindcă ulterior e mai greu să-ţi convingi socrii că eşti altfel. Evită extravaganţele şi excentricitatea, acordă-le atenţie în mod egal amândurora şi arată deschidere şi disponibilitate pentru o relaţie mai bună atât cu fiul lor, cât şi cu ei.

Nu locuiţi împreună

Ideal este ca un cuplu nou format să nu locuiască cu părinţii, atât pentru ca tinerii să se poată maturiza şi responsabiliza, cât şi pentru a evita conflictele cu cei în vârstă. E adevărat că la începutul căsniciei, şi mai ales când se naşte primul copil, ajutorul din partea părinţilor poate fi binevenit, însă e de dorit să se menţină în anumite limite. Tinerii trebuie să aibă prilejul să înveţe cum să se chivernisească şi cum să-şi rezolve impasurile. Aşa că, dacă locuiţi cu socrii la început, faceţi eforturi ca să vă mutaţi cât mai rapid.

Învaţă să asculţi

Fiindcă socrii vor să fie siguri că fiul lor e pe mâini bune, e important să le arăţi că eşti capabilă să te descurci. Dacă eşti deschisă, mama soacră va fi încântată să-ţi împărtăşească toate preferinţele fiului ei şi să depene amintiri din copilăria lui. E suficient s-o asculţi şi vei căpăta o prietenă. Fă complimente socrilor, cere-le sfatul. Ajută la pregătirea meselor de sărbători. Poţi să te oferi să le faci mici comisioane, astfel îi vei impresiona. Dacă ai nevoie de ajutorul lor, abordează-i direct, nu prin fiul lor, astfel încât să simtă că ai o relaţie apropiată cu ei.

Evită sau aplanează conflictele

În situaţiile conflictuale, socrii se află pe poziţia celor cu experienţa vieţii, iar tu la polul opus. Dorinţa de a dovedi că ai dreptate cu orice preţ va pune doar gaz pe foc. În niciun caz nu încerca să te plângi şi să-l faci mediator pe soţul tău, fiindcă el trebuie să aibă relaţii bune şi cu tine, dar şi cu părinţii lui. Poţi să le expui direct punctul tău de vedere cu duhul blândeţii şi diplomaţie, şi chiar să trasezi nişte limite care să fie respectate de ambele părţi, cu condiţia să „împachetezi“ frumos mesajul, scoţând în evidenţă beneficiile.

Sursa foto: huffingtonpost.com