O piele sănătoasă poate fi visul oricărei femei. Există însă multe deprinderi care o pot afecta serios şi pot contribui la îmbătrânirea tenului. Igiena necorespunzătoare, somnul de proastă calitate, un stil de viaţă nesănătos, toate acestea reprezintă câteva dintre lucrurile rele care pot avea efecte secundare asupra ta.

Ai grijă la produsele de igienă pe care le foloseşti!

Igiena de bază este în mod evident o parte din rutina ta de frumuseţe. Trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele pe care le foloseşti. În majoritatea şampoanelor şi în balsamurile de păr vei găsi o substanţă chimică numită lauril sulfat de sodiu. Această substanţă îţi poate deteriora în timp pielea, părul şi sănătatea. Experţii ne sfătuiesc să alegem produse naturale de igienă, cum ar fi şampoanele şi balsamurile organice.

Odihna poate provoca îmbătrânirea pielii?

Deşi fiecare prinţesă are nevoie de somnul ei de frumuseţe, află că dormitul îţi poate îmbătrâni pielea. Nu ne referim la procesul în sine, ci la calitatea feţei tale de pernă. În mod surprinzător, faţa de pernă se poate umezi pe timpul nopţii sau se poate umple de praf, iar aceste aspecte duc la probleme ale tenului. Atunci când cumperi o faţă de pernă, asigură-te că materialul este de bună calitate. Poţi opta pentru mătase sau bumbac 100%. 

Cremele de faţă, un pericol?

Studiile arată că o femeie obişnuită foloseşte în medie 12 produse de înfrumuseţare pe zi. Totuşi, se pare că acest obicei mai mult îţi poate distruge aspectul, decât să ţi-l îmbunătăţească. Marea majoritate a femeilor îşi aplică fondul de ten sau crema de faţă cu degetele. Deşi acest lucru este în regulă, trebuie să ai grijă să te speli foarte bine de fiecare dată pe mâini cu apă şi cu săpun înainte de aplicarea produsului. Pe degetele noastre se pot afla bacterii, iar în momentul în care îţi aplici cremele, pe faţă noastră se pot transfera microbii de pe mâini. Pentru a preveni problemele, asigură-te că utilizezi un dezinfectant de bună calitate înainte de a folosi o cremă sau fondul de ten.

Vorbitul la telefon îţi transformă pielea