Cum îţi poţi prelungi bronzul. Trucuri naturale pentru o piele de invidiat

1 shutterstock 364274837 jpg jpeg

Te-ai întors din vacanţă cu bronzul mult visat şi ai face orice pentru ca pielea să-şi păstreze nuanţa arămie cât mai mult timp? Există multe soluţii naturale la care poţi apela. Iată ce poţi încerca!

Pentru un bronz de durată, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont este hidratarea. Aceasta ajută la regenerarea celulelor cutanate, implicit la păstrarea supleţei pielii, prin urmare, bronzul va arăta mai bine. Hidratarea este cu atât mai necesară cu cât pielea a fost supusă agresiunii razelor solare. În locul loţiunilor după plajă din comerţ, poţi alege soluţiile naturale!

  • Un aliat natural este uleiul de argan presat la rece, care hrăneşte şi regenerează pielea, are efect de calmare a epidermei şi menţine bronzul pentru mai mult timp. În fiecare seară, unge-ţi corpul cu acest ulei.
  • Efecte remarcabile are şi unul de cacao nerafinat, care este frecvent inclus în produsele cosmetice de plajă pentru că ajută la „fixarea” bronzului. Folosit zilnic, untul de cacao nu numai că poate prelungi nuanţa aurie a pielii, ci ajută şi la prevenirea vergeturilor, a celulitei şi a ridurilor.
  • Îţi poţi pregăti acasă o loţiune hidratantă din ulei de jojoba şi din gel de aloe vera, în cantităţi egale (25 ml), amestecate cu patru capsule de vitamina E. Păstrează loţiunea într-un recipient, la frigider. O poţi aplica pe piele zilnic.
  • După duş, masează-ţi pielea umedă cu ulei de migdale dulci presat la rece, care hidratează pielea în profunzime. Acest ulei se poate aplica şi pe buzele uscate.

Foloseşte doar gomajul blând

Contrar ideii preconcepute, gomajul nu face să dispară bronzul. Este vorba însă de gomajul realizat cu produse naturale delicate, care înlătură celulele moarte, redând supleţea pielii. O dată pe săptămână, poţi încerca una din următoarele reţete de gomaj:

  • Amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de zahăr, iar cu soluţia obţinută masează-ţi corpul.
  • Pentru faţă şi corp poţi încerca zaţul de cafea amestecat cu puţină miere, cu care masezi cu mişcări uşoare.
  • Un exfoliant potrivit pentru picioare obţii din 2 linguri de ulei de migdale dulci şi o lingură de zaţ de cafea.

Uleiul de morcovi, aliatul pielii bronzate

Betacarotenul, substanţa care dă morcovului culoarea specifică, ajută la sintetizarea melaninei, pigmentul care oferă pielii nuanţa închisă.

  • Prepară-ţi acasă un ulei pe bază de morcovi, cu care te poţi unge seara. Rade 3 morcovi, peste care torni 5 linguri de ulei de jojoba. Pune acest amestec într-un recipient, la rece, şi lasă la macerat 15 ore, agitând din când în când. Filtrează, storci bine morcovii în ulei, după care arunci restul de morcovi raşi.
  • Tot cu ulei de morcovi îţi poţi pregăti o mască de faţă, pe care o aplici săptămânal. Cu ajutorul storcătorului de fructe, prepară un suc din 3 morcovi, pe care îl amesteci cu 3 linguri de iaurt. Lasă amestecul pe faţă 15 minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.  
  • Pentru corp poţi folosi şi uleiul esenţial de morcovi, însă numai diluat într-un ulei vegetal, precum cel de măsline. Diluează 8 picături de ulei esenţial de morcovi în 50 ml de ulei de măsline, iar cu acest amestec te ungi pe tot corpul. Se lasă 10 minute, după care clăteşti.

Măşti naturale, pentru un plus de culoare

Te poţi bucura mai mult de o piele bronzată şi cu ajutorul măştilor nuanţatoare, uşor de preparat acasă.

  • Ai nevoie de: un gălbenuş, o lingură de iaurt, o lingură de ulei vegetal (de migdale dulci sau de germeni de grâu) şi de 5 picături de ulei esenţial de morcovi. Amestecă până se formează o pastă. Aplică pe zonele pe care le vrei bronzate şi lasă să acţioneze 20 de minute, după care clăteşti cu apă călduţă. Nu uita să te speli bine pe mâni după, pentru că pot rămâne pete.
  • Pentru cea de-a doua mască, ai nevoie de sucul obţinut de la 3 morcovi (obţinut la storcător), de o lingură de ulei de germeni de grâu şi de 5 g de vaselină. Încălzeşte la bain-marie uleiul şi topeşti în el vaselina. Amestecă până obţii consistenţa mierii, după care închizi focul. Adaugă sucul de morcovi şi amestecă până ce crema capătă o culoare omogenă. Când ajunge la temperatura camerei, pune crema obţinută într-un recipient. Aplic-o pe corp în fiecare seară, după duş.