Primul pas este să-i vorbeşti deschis despre şcoală, despre ceea ce implică, despre colegi şi despre disciplină. Dacă îl vezi temător, mergi cu el şi vizitaţi şcoala înainte de a începe anul. Povesteşte-i că îşi va face noi prieteni, va învăţa lucruri noi. Cumpără-i câteva rechizite şi cele necesare, precum ghiozdanul cu eroul preferat. Va fi mult mai uşor să se obişnuiască dacă va fi de dinainte familiarizat cu şcoala.

Citeşte şi: Când şi cum îţi laşi copilul singur acasă

Vorbeşte-i despre şcoală, despre lucrurile noi pe care le va învăţa

Copiii sunt mari amatori de a afla şi de a învăţa lucruri noi. Vorbeşte-i celui mic despre faptul că va acumula noi cunoştinţe, că-şi va face noi prieteni şi ca va putea interacţiona zilnic cu ei. Spune-I că trebuie să fie disciplinat şi respectuos. Explică-i cum va arăta o zi la şcoală şi mizează pe ceva ce ştii că-i place, cum ar fi să deseneze sau să facă calculi matematice.

Cumpăraţi împreună câteva rechizite

Principala modalitate de a face şcoala un loc şi un spaţiu atractiv pentru orice copil îl reprezintă rechizitele. Caiete, carioci, creioane colorate şi platilină, alături de un ghiozdan cu eroul preferat pot fi adevărate bucurii pentru viitorul elev. E adevărat că doamna învăţătoare va oferi o listă cu toate cele necesare de cumpărat abia după începerea şcolii. Chiar şi aşa, mergi cu copilul tău şi cumpără-i câteva înainte pentru a-l pregăti.

Citeşte şi: Rechizite şcolare. Listă în funcţie de vârstă: Ce ce are nevoie copilul tău la început de an şcolar

Pune-i în ghiozdan un obiect preferat

Fie că este o jucărie, o mascotă, o carte sau orice lucru care ştii că-I aduce bucurie, pune-l în ghiozdan. Se va simţi în siguranţă şi îşi va aminti de toate sfaturile tale date înainte de a păşi în sala de clasă. Uşor, uşor, experienţa primei zile de şcoală se va transforma în una plăcută şi îşi va dori să revină.

Sursa foto: pixabay.com