Pielea, părul, unghiile şi tenul au nevoie de un plus de atenţie  vara. Dacă în ceea ce priveşte pielea şi părul avem lecţia învăţată cu privire la protecţia faţă de razele ultraviolete, ce trebuie să facem cu unghiile? În rândurile ce urmează veţi învăţa cum să vă pregătiţi unghiile pentru vară.

Indiferent că optaţi pentru lacuri de unghii clasice sau pentru oje semipermanente, un lucru e sigur: o manichiură îngrijită şi aspectuoasă începe cu pregătirea unghiilor în mod corespunzător.

Înainte de aplicarea culorilor pe unghii se au în vedere câţiva paşi importanţi:

  1. Curăţarea cuticulelor

Se împing cuticulele cu un instrument special pentru a le desprinde de pe placa unghială, apoi se îndepărtează cu ajutorul unei forfecuţe de cuticule.

  1. Degresarea şi pilirea unghiilor în forma dorită

Cu ajutorul unor pile şi buffere de unghii profesionale se va lua luciul unghiei naturale pe toată suprafaţa, fără a se apăsa prea tare. Ulterior, se vor pili marginile unghiilor pentru a le da forma dorită – pătrată, ovală, ascuţită.

  1. Aplicarea soluţiilor de pregătire

În cazul în care se optează pentru tehnica ojei semipermanente sau a gelului UV, se trece la aplicarea soluţiilor de pregătire. Pentru aplicarea lacurilor de unghii clasice, nu este necesară folosirea soluţiilor de pregătire, ci doar folosirea unei baze, astfel încât culoarea să reziste mult mai mult timp pe unghii.

  1. Aplicarea culorii

Ştim bine că vara se poartă culorile puternice sau chiar cele neon. Indiferent de varianta pe care o alegeţi – oje semipermanente, geluri UV sau lacuri de unghii clasice – trebuie să ştiţi că o culoare intensă merge cel mai bine cu un bronz uniform în sezonul estival. Albastru, roşu, galben, verde, mov, roz sau portocaliu – toate aceste culori vibrante vă vor evidenţia unghiile de la mâini şi de la picioare, oriunde vă veţi afla, dar mai ales pe plajă sau la piscină!

Tipuri de produse de manichiură

Aşa cum spuneam mai sus, există persoane care preferă să îşi realizeze manichiura cu ojă semipermanentă, geluri UV sau cu lacuri de unghii clasice. Printre produsele de manichiură de la Cupio se regăsesc toate aceste categorii.

Vara, însă, cele mai multe dintre femei aleg să îşi realizeze atât manichiura, cât şi pedichiură, cu ojă semipermanentă, datorită rezistenţei mari pe care o are aceasta – de până la patru săptămâni.

În sezonul estival, când e perioada concediilor, femeile nu trebuie să se mai streseze de gândul că lacul de unghii le-ar putea sări de pe suprafaţa unghială şi astfel să aibă o manichiură sau pedichiură neîngrijită, când merg la mare sau la piscină. Oja semipermanentă rezistă foarte bine pe unghii, aşa că este cea mai bună variantă posibilă pentru o mani/pedi rezistentă şi atent îngrijită.

Avantajele unor lacuri de unghii de calitate

Lacurile de unghii sunt opţiunea ideală pentru femeile care doresc să îşi schimbe culoarea unghiilor ceva mai des. Pentru a rezista cât mai bine pe unghii, lacurile de unghii de calitate sunt acelea care pot fi cumpărate împreună cu o bază şi un top coat. În colecţia Cupio în the City se găsesc peste 100 de culori de lacuri de unghii, dar şi bază şi top coat, precum şi tratamente care ajută la creşterea rezistenţei unghiilor.

Printre avantajele pe care trebuie să le urmăriţi atunci când alegeţi lacuri de unghii clasice se numără rezistenţa, luciul puternic (în afara lacurilor de unghii mate), uscarea rapidă şi calitatea pensulei, pentru o aplicare rapidă şi uniformă.

Sfaturi de la experţi privind îngrijirea unghiilor

Unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie să ţinem cont, pentru a avea unghii frumos îngrijite, este să folosim produsele potrivite. Instrumentele pentru manichiură trebuie să fie perfect curate şi dezinfectate, înainte de a intra în contact cu pielea noastră.

Experţii recomandă să fim atente, atunci când mergem la un salon de manichiură, ca paşii de dezinfectare a instrumentarului de lucru să fie respectaţi. Toate forfecuţele şi instrumentele pentru cuticule să fie dezinfectate în prealabil, înainte de a fi utilizate la curăţarea unghiilor.

Atât vara, cât şi iarna, trebuie să ne hidratăm mâinile şi unghiile în mod corespunzător, folosind balsamuri sau creme de mâini emoliente, precum şi uleiuri de cuticule hidratante.

Indiferent de culorile şi de modelele pe care le purtăm pe unghii, aspectul general al mâinilor şi al picioarelor este foarte important. O manichiură sau o pedichiură frumos realizată nu arată la fel de bine pe mâini şi picioare cu piele uscată şi neîngrijită.