Niciun elixir al tinereţii nu funcţionează mai bine decât vitamina C. Pe lângă faptul că menţineţesuturile tinere,acidul ascorbic susţine imunitatea în orice sezon,protejându-te astfel de infecţii. În plus,vitamina C scade numărul radicalilor liberi în corp (vinovaţi în apariţia tumorilor canceroase). Iată de unde-ţi poţi lua rezervele fără probleme!

Info:Adăugată în salate,zeama de lămâie (bogată în vitamina C) ajută la absorbţia fierului în procesul de digestie,spun nutriţioniştii.

Ajută organismul să lupte cu bolile

Pentru că organismul nu e capabil să secrete singur vitamina C,ai nevoie de un regim variat,bogat în fructe şi legume,şi de suplimente alimentare care să-ţi crească rezistenţa.

Suplimente cu vitamina C (extrasă din măceşe şi acerola,mai uşor de asimilat) îţi îmbogăţesc dieta. Le poţi lua în perioadele de stres prelungit şisunt un bun adjuvant în tratamentul diabetului,osteoporozei,parodontozei,hipertensiunii arteriale,anemiei prin deficit de fier,alergiei,scorbutui,infecţiilor bacteriene,parazitare,fungice,virale,astmului,fracturilor,şi gingivitei. Copiii pot lua sirop cu vitamina C. Se absoarbe mai repede şi se administrează uşor.

Reduce vânătăile şi protejează vasele de sânge

Vitamina C creşte rezistenţa pereţilor vaselor de sânge. În plus,ea stimulează capacitatea de coagulare a sângelui. Iată de ce alimentaţia bogată în fructe şi legume bogate în vitamina C reduce tendinţa de apariţie a vânătăilor. Şi încă ceva! Studii recente arată că vitamina C are un efect benefic asupra bolnavilor de astm.