Sunt multiple metode prin care poţi menţine vie dragostea dintre tine şi partenerul tău, iar unele dintre ele sunt mai simple decât ţi-ai putea imagina. Să cumperi cadouri pentru el fără un motiv anume, să îi trimiţi câte un SMS prin care să îi arăţi că te gândeşti la el sau să îi organizezi o petrecere surpriză de ziua lui - acestea sunt doar câteva metode de a păstra, cât mai mult timp, acei fluturi din stomac de la începutul relaţiei.

Chiar dacă poate fi dificil să blochezi formarea unei rutine de cuplu sau să te comporţi cu partenerul tău ca la începutul poveştii voastre de iubire, sunt lucruri pe care le puteţi face cât mai mult timp împreună, astfel încât primele momente frumoase ale relaţiei să revină iar şi iar în viaţa voastră. Iată câteva idei:

Mergeţi la întâlnire

Chiar dacă prima întâlnire a avut loc cu ani în urmă, nu vă împiedică nimeni să reconstituiţi acel moment. O relaţie de lungă durată poate crea anumite deprinderi, iar rutina se poate transforma în principalul inamic al vostru. De aceea, este bine ca, măcar din când în când, să vă comportaţi ca la începutul relaţiei. Mergeţi la restaurantul preferat, pentru a lua cina la sfârşit de săptămână, întâlniţi-vă în faţa cinematografului, pentru a viziona împreună cel mai nou film de dragoste sau mergeţi la o plimbare într-o zi însorită de toamnă.

Vorbiţi despre visurile voastre

Şansele ca partenerul tău de viaţă să ştie despre visul tău de a cânta într-o trupă de jazz sau de a participa la un maraton sunt destul de mari, mai ales dacă aveţi o relaţie în care comunicarea joacă un rol esenţial. Cu toate acestea, este important să vorbiţi frecvent despre îndeplinirea acestor visuri. Cum te antrenezi pentru un maraton? De ce e important să participi la un astfel de eveniment? La ce te ajută dacă faci parte dintr-o trupă muzicală? Cum vei îmbina aceste activităţi cu viaţa profesională? Discuţiile despre subiectele pe care le consideri importante, dar despre care nu ai încă o viziune clară, te pot ajuta să prinzi curaj şi să îţi urmezi visurile. Acelaşi lucru este valabil şi în privinţa dorinţelor partenerului tău. De aceea, este esenţial să vorbiţi mereu despre aspiraţiile şi visurile voastre.

Participaţi la activităţi pline de adrenalină

Studiile au arătat că atunci când eşti implicată, împreună cu partenerul tău, în activităţi care ajută la creşterea nivelului de adrenalină, toată emoţia şi tot entuziasmul vor fi transferate relaţiei voastre. Experţii internaţionali recomandă să mergeţi mai des în parcuri de distracţie, să călătoriţi în ţări despre care nu ştiţi absolut nimic, să încercaţi saltul cu paraşuta sau să descoperiţi împreună un traseu de escaladă. Deşi toate aceste activităţi pot părea înfricoşătoare, mai ales dacă nu eşti un spirit aventurier, sunt experienţe de neuitat care întăresc relaţia dintre două persoane.

În unele cazuri, cuplurile se despart pentru că, odată cu trecerea anilor, cei doi îşi imaginează că au o relaţie solidă, care nu mai necesită timp, atenţie şi energie - aşa cum se întâmpla la începutul poveştii de dragoste, când lucrurile erau mai nesigure. Specialiştii în relaţii avertizează, însă, că acest mod de gândire, în care consideri că un astfel de parteneriat nu mai are nevoie de aceeaşi atenţie şi grijă ca la început, este unul greşit. Pe termen lung, ar putea reprezenta o reţetă pentru dezastru. Aşadar, încearcă să îţi imaginezi mereu că eşti la începutul unei relaţii.

Sursă foto: nd3000/ Shutterstock