Când stai tot timpul în casă ispitele sunt foarte mari, de la alimentaţie nesănătoasă, sedentarism şi cantităţi foarte mari de zahăr. Ce e de făcut? Potrivit Libertatea, nutriţionistul Gianluca Mech a oferit câteva sfaturi despre ce produse să alegem să cosumăm în această perioadă, pentru a ne feri silueta de kilograme în plus.

1. Încearcă să mănânci mai puţin! Mesele şi gustările trebuie să fie sănătoase. Mănâncă puţin şi des!

2. Alege cereale integrale! Este de preferat să consumi cereale integrale, cu un indice glicemic mic, în detrimentul celor rafinate.

”Toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru Covid-19. Mergem din uşă în uşă!”

3. Înlocuieşte biscuiţii cu fructe uscate, nuci sau migdale! Acestea sunt bogate în grăsimi sănătoase, minerale şi fibre. De asemenea, îţi oferă senzaţia de saţietate.

4. Consumă cât mai multe legume, astfel încât să îi oferi organismului necesarul de fibre!

5. Alege fructele de sezon pentru că organismul tău are nevoie în această perioadă de vitamine şi minerale!

Ce trebuie să ştie femeile însărcinate despre coronavirus. La ce riscuri sunt expuse

6. Când simţi nevoia incontrolabilă de a mânca ceva, alege un ceai din plante purificatoare! Ritualul în sine te ţine ocupat şi te face să uiţi de foamea pe fond nervos.

7. Nu uita de activităţile fizice. Chiar şi în casă poţi face sport cel puţin 30 de minute pe zi. Te va ajuta enorm. Dacă însă nu îţi place să faci sport, îndeletniceşte-te cu activităţi gospodăreşti. Fă curăţenie, sortează-ţi hainele. Este important să faci mişcare, de orice fel.

8. Ai grijă ca din alimentaţie să nu lipsească produse cu proteine şi fibre, dar conţinut redus de calorii. Printre acestea, se numără carnea de curcan, carnea de vită, boabele de fasole, lintea, etc.