Ei bine, dacă doreşti să adopţi şi tu acest obicei de a-ţi pregăti locuinţa de sezonul de toamnă, îţi vom oferi indicaţiile ce te vor ajuta să îţi organizezi eficient sarcinile pentru a-ţi uşura munca. Iată care sunt paşii pe care ar trebui să îi urmezi pentru o excelentă pregătire a locuinţei pentru sezonul de toamnă:

Curăţenie generală

Înainte de toate, ar trebui să începi cu o curăţenie generală în toată locuinţa sau chiar şi în curte, dacă locuieşti la casă. Iar asta deoarece sigur a trecut mult timp de la ultima curăţenie generală adunată şi chiar dacă ai făcut curăţenie ocazional, sigur nu ai insistat foarte mult pe detalii. Iar astfel, şansele ca murdăria să se fi adunat în locurile ignorate în timpul curăţeniei obişnuite sunt destul de mari.

Spală covoarele, fă ordine prin dulapuri dacă tot actualizezi garderoba, şterge toate obiectele de mobilier iar dacă e cazul, ai putea chiar să vii cu un nou strat de var pe pereţi, pentru ca întreaga operaţiune de curăţenie să fie completă.

Poţi lua fiecare cameră în parte la rând, iar astfel sigur nu îţi va scăpa nimic, ci dimpotrivă vei reuşi să faci curăţenie lună, fără ca nimic să-ţi scape. Dacă ţi se pare o activitate care îţi consumă mult timp, apelează la o firmă specializată în curăţenie.

Schimbă aşternuturile de vară cu cele pentru sezonul rece

Aşa cum spuneam, toamna vine de regulă la pachet cu temperaturi mai mici, ceea ce înseamnă că aşternuturile de vară nu îţi vor mai oferi la fel de mult confort, pentru a obţine un somn odihnitor şi plăcut. Prin urmare, este timpul pentru o schimbare! Mai exact, este momentul ideal pentru a înlocui aşternuturile de vară cu cele pentru sezonul rece.

Foloseşte lenjerii de pat mai călduroase, astfel încât frigul să nu te poată împiedica în ceea ce priveşte obţinerea unui somn odihnitor şi de calitate. Materialele groase reprezintă o alegere excelentă în acest sens, prin urmare le-ai putea avea şi tu în vedere.

Lenjeriile de vară le poţi spăla pentru a le depozita apoi în cele mai bune condiţii până anul viitor când le vei folosi iar.

Iar dacă ai nevoie de noi lenjerii de pat pentru sezonul rece, îţi recomandăm să ai în vedere modelele realizate din fibre naturale, aşa cum este bumbacul, lâna, bambusul sau chiar mătasea. De asemenea, flanelul te va cuceri cu un confort termic deosebit!

Foloseşte plasele anti ţânţari

Dacă nu ţi-ai pus plase anti ţânţari la geamuri până acum, atunci acesta ar putea fi cel mai mult moment pentru a face acest pas. Te poţi gândi că ţânţarii dispar odată cu venirea frigului, aşa că nu mai sunt atât de necesare aceste plase de ţânţari. Ei bine, te înşeli amarnic!

În primul rând, sigur îţi vor fi de mare ajutor atunci când ţânţarii se întorc, însă ar trebui să ai în vedere faptul că plasele de ţânţari nu ar trebui folosite doar pentru a te scăpa de aceste insecte enervante. Iar asta deoarece instalarea acestor plase la geamuri va ţine mult mai multe tipuri de dăunători departe. Ploşniţele reprezintă un excelent exemplu în acest sens.

Venirea frigului îi va determina pe dăunători să îşi dorească mai mult ca niciodată să pătrundă în interiorul locuinţei tale, ceea ce tu sigur nu îţi doreşti. Astfel, dacă ai vrea să îţi păstrezi locuinţa curată şi mai ales lipsită de dăunători, atunci plasele anti ţânţari te pot ajuta să îndeplineşti acest obiectiv.

Totuşi, ar trebui să ai vedere achiziţionarea unor plase de ţânţari de bună calitate, întocmai pentru a te bucura cât mai mult timp de ele şi totodată pentru a nu oferi nici măcar cea mai mică şansă dăunătorilor să pătrundă în interiorul locuinţei tale.

Aceştia sunt aşadar cei mai importanţi paşi pe care trebuie să îi faci atunci când îţi propui pregătirea locuinţei pentru sezonul de toamnă. Pune fiecare sfat în practică şi sigur nu vei regreta că ai urmat recomandările noastre, iar locuinţa ta va fi pregătită de toate provocările cu care toamna poate veni la pachet.