Planificarea unei zile de naştere la tine acasă sau în parc poate fi destul de complicată, mai ales că trebuie în permanenţă să ştii exact câţi copii vor participa, astfel încât să îţi organizezi mai eficient meniul, gustările şi jocurile. Însă cu puţină atenţie îi poţi oferi copilului tău o aniversare de neuitat, iar asta fără să fii nevoită să cheltuieşti o avere. Iată ce ai de făcut:

Organizează două evenimente separate pentru părinţi şi copii

Dacă există părinţi care vor să îşi însoţească la ziua de naştere a celui mic copiii, atunci cel mai bine este să împarţi spaţiul, astfel încât cei mici să aibă locul lor de desfăşurare şi să nu se afle sub supravegherea constantă a părinţilor. Adulţii vor să mănânce şi să poată sta de vorbă nestingheriţi, un alt argument pentru care ar trebui să te asiguri că cei mici au un loc separat de joacă.

Pregăteşte-le copiilor un cadru cât mai festiv

Cel mai important atunci când organizezi acasă o petrecere pentru copilul tău este să le creezi copiilor iluzia unui cadru festiv, care să îi facă să se simtă ca şi când s-ar afla pe un teren de joacă. Agaţă o pancartă colorată, pe care să scrii un mesaj de „La mulţi ani” pentru copilul tău, cumpără confetti, decoraţiuni din carton cu personaje din desene animate, un tapet alb, numai bun de lipit pe un perete, astfel încât cei mici să îşi poată exersa în voie talentul la desen, şi nu uita de celebrele baloane de petrecere, care să întreţină atmosfera festivă şi pe care cei mici să le poată alerga dintr-o parte în alta.

Înarmează-te cu cât mai multe jocuri

Pentru a te asigura că cei mici se distrează pe cinste şi că nimeni nu se plictiseşte, ai grijă să te pregăteşti din timp cu jocuri cât mai distractive şi interactive pentru copii. Interesează-te din timp de jocurile preferate ale celor mici şi asigură-te că au la îndemână suficiente opţiuni astfel încât distracţia să fie în toi de la început până la sfârşit. Jocurile lego, twister, jocurile de grup pe care le poţi organiza în apartament, dar şi cele simple, precum aruncatul unor mingi în pahare puse la distanţă sunt opţiuni perfecte pentru o petrecere de interior. Dacă locuieşti la casă şi ai o curte spaţioasă, atunci jocurile clasice de-a v-aţi ascunselea sau cele în care copiii trebuie să găsească diverse „comori” ascunse prin curte sunt mult mai interactive pentru cei mici.

Pregăteşte gustări rapide pentru copii

Odată ce a început joaca îţi va fi foarte greu să îi strângi pe toţi în jurul mesei. De aceea, în loc să pregăteşti mâncăruri elaborate pentru cei mici, este mai bine să mizezi pe gustări rapide, pe care aceştia să le poată mânca în timp ce se joacă. Ai, însă, grijă să verifici cu părinţii dacă există unele alimente la care copiii lor sunt alergici sau pe care nu au voie să le consume.

Sursa foto: samaraagenstvo feeria from Pexels