Dacă urma nu este închisă la culoare,se poate elimina uşor. De regulă,petele de lichide sunt de culoare deschisă,albicioasă,ceea ce înseamnă că au pătruns doar straturile superioare de vopsea,ceară ori lac. Dacă,în schimb,sunt mai închise la culoare înseamnă că au intrat mai adânc în suprafaţa lemnului.

Dacă pata este mică,poţi începe cu o soluţie pentru curăţat mobila,ori cu ulei de parafină pe o cârpă moale,apoi aplicat pe lemn. Dacă pata nu iese aşa,încearcă pasta de dinţi. Având un conţinut granular fin,funcţionează ca un abraziv fince îndepărtează petele fără să zgârie.

În caz că nici astfel nu se şterge,amestecă bicarbonat de sodiu cu pasta de dinţiîn părţi egale,obţinând un abraziv mai puternic,dar încă blând cu lacul mobilei. Înainte de a începe,curăţă cu atenţie mobila,aplică un solvent lejer,precum apa mineral,apoi şterge cu grijă pata cu o cârpă înmuiata în amestecul de mai sus.

Atenţie!Pentru a te asigura că mobila ta suportă aceste tratament,testează mai întâi pe o suprafaţă mică a acesteia. Apoi,după ce ai eliminat pata,aplică un strat proaspăz de ceară pe mobilă.