Unul dintre cele mai sănătoase alimente, usturoiu poate fi utilizat ca medicament naturist în tratarea mai multor probleme, precum inflamaţii locale, probleme cu căderea părului sau acneea.

Citeşte şi:  8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

Iata câteva dintre cele mai populare întrebuinţări ale usturoiului, ca remediu naturist:

Căderea părului

Dacă aveţi o problema cu pierderea părului, usturoiul este cea mai bună soluţie. Trebuie doar să acoperi tot capul cu ulei de usturoi sau usturoi proaspăt zdrobit o dată pe săptămâna. După ce aplicaţi usturoiul, masaţi capul pentru aproximativ 10 minute şi apoi se spală părul cu un şampon bio.

Acneea

Dacă suferiţi de acnee, se taie usturoiul şi se pune direct pe acnee. Rezultatul va fi vizibil după câteva minute, roşeaţă din jur va dispărea.

Citeşte şi: Încă un mit spulberat! Nu citricele au cel mai mare conţinut de vitamina C

Inflamarea urechii

Pune o lingură de usturoi zdrobit într-o lingură de ulei de măsline fierbinte şi se lasă timp de o ora. Apoi, se pun câteva picături în ureche, repetaţi de două ori pe zi.

Herpes

Herpesul este o infecţie virală, care este foarte neplăcută. Pentru a se elimina, aveţi nevoie doar de usturoi tocat pus pe herpes timp de 10 minute. Repetaţi de cinci ori în următoarele 12 ore şi a două zi dimineaţă te vei trezi fără nici o urmă de herpes.

Sirop de tuse

Usturoiul are efect antibacterian şi opreşte imediat tusea. Pune doi căţei de usturoi zdrobiţi în 100ml de apă clocotită. Bea lichidul că pe un ceai.

Scoate o aşchie de sub piele

Pune usturoi zdrobit pe locul unde ai aşchia şi bandajeaza. Aşchia va ieşi la suprafaţă.

Sursa: secretele.com