INGREDIENTE pentru urzici cu smântână

  • 3 căţei de usturoi
  • 4 linguri cu vârf de maioneză de casă
  • 1 lingura hrean ras
  • 1 kg urzici

Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu

MOD DE PREPARARE urzici cu smântână

Alege urzicile frunză cu frunză (pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codiţele cele mai groase). Spală-le în 4-5 ape, apoi se scurg şi se scufundă în apa gata clocotită.

Se lasă pe foc până se fierb de tot (sau aproape, după cum preferi preferinţa). Se scurg de apă. Hreanul se dă pe cea mai mică răzătoare, se amestecă în urzici. Pasează totul bine, fără a trasforma totul într-o pastă fără personalitate.

Idee de reţetă pentru weekend: Prajitură cu morcov şi mere, desert ideal de post

Fă maioneza de casă după reţeta de aici (dacă mănânci de dulce) sau după cea de aici (dacă mănânci de post). Adaug-o amestecului de mai sus. Usturoiul se face mujdei şi se pune la final. Ideal, se serveşte pe pâine de casă prăjită. Reţetă preluată din reţete.unica.ro!

Poftă bună!