Un semn al stresului constă în scrâşnirea dinţilor noaptea fără să-ţi dai seama. De altfel, stomatologii pot confirma numeroasele cazuri de fracturi ale dinţilor din cauza măcinării dinţilor, cunoscută şi sub numele de bruxism.

„Cercetările arată că în ultimele şase luni a existat o creştere a anxietăţii, depresiei şi a bolilor mintale, care pot fi corelate cu o creştere a cazurilor de bruxism, explică Dr. Implantolog Lorelei Nassar.

Când se manifestă bruxismul

Cu toate acestea, este greu pentru cineva să conştientizeze că suferă de bruxism, deoarece bruxismul se manifestă adesea noaptea, în timp ce dormi profund. În unele cazuri acesta se poate manifesta şi în timpul zilei. Totuşi, scrâşnitul dinţilor în timp ce dormi poate fi deosebit de problematic, deoarece nu ai idee cu ce intensitate faci acest lucru.

„Presiunea pusă pe dinţi în timpul unui episod de scrâşnit de dinţi poate fi de 20 de ori mai mare decât forţa manifestată atunci când mestecam alimentele. Urmările? Acest gest involuntar duce la abraziuni ale smalţului, şi chiar fracturi dentare, cauzând diverse simptome: migrene, probleme ale gingiilor, tulburări ale somnului şi o stare de oboseală în timpul zilei, adaugă chirurgul implantolog Lorelei Nassar.

De ce scrâşnim din dinţi?