Foloseşte un scrub natural

Exfoliază picioarele pentru a vea o piele fină. Astfel, o dată pe săptămână, îndepărtează pielea moartă folosind un scrub natural. Acestea activează şi circulaţia sangvină, estompând efectele celulitei. Cele mai utilizate ingrediente pentru exfoliere sunt zaţul de cafea, zahărul, făina de ovăz sau de porumb, combinate cu diverse tipuri de ulei vegetal sau cu miere. Masează produsul obţinut, cu mişcări circulare, timp de 5-10 minute, apoi clăteşte cu apă caldă, niciodată cu apă fierbinte.

Hidratează pielea

Pentru a hidrata pielea de pe picioare, foloseşte o cremă hidratantă, dimineaţa şi seara. Iar pentru o hidratare în profunzime, alege unturile de corp care au o textură mai grasă. Poţi folosi unt de cacao, de shea sau de cocos. Aplică-le pe pielea umedă imediat ce ieşi de la duş, ca să se absoarbă mai bine.

Citeşte şi: Exerciţii uşoare pentru un abdomen plat

Ritual de relaxare pentru picioare frumoase

Înainted e culcare, cufundă-ţi picioarele într-un lighean cu apă caldă, apoi îndepărtează pielea aspră cu o piatră ponce sau cu o pilă de pedichiură. Masează cu o cremă talpa picioarelor, între degete şi pe partea superioară a labei piciorului.

Pentru a elimina mirosurile neplăcute şi a grăbi vindecarea fisurilor din călcâie, înmoaie în fiecare seară picioarele, zece minute, într-un amestec de trei linguri de bicarbonat de sodiu la două litri de apă călduţă.

Citeşte şi: 5 trucuri pentru un bronz perfect

Exerciţii pentru picioare frumoase

Întăreşte muşchii de deasupra genunchilor pentru a face pielea să arate mai întinsă. Îndoirea genunchilor sau genuflexiunile, de două sau de trei ori pe săptămână îţi vor îmbunătăţi tonusul muscular. O formă de exerciţiu utilă pentru picioare frumoase este şi dansul. Nu degeaba dansatorii au nişte gambe de invidiat.