În funcţie de timpul de care dispui, dar şi de cât de bine îţi cunoşti membrii familiei, îţi oferim câteva idei de cadouri cu ajutorul cărora să îi surprinzi plăcut:

  1. Cadoul perfect pentru femeile din viaţa ta

Când alegi un cadou pentru o femeie specială din viaţa ta, acesta trebuie să aibă o însemnătate, prin urmare, o carte cu un titlu reprezentativ, poate fi potrivită. Cărţile de literatura, sau cele de psihologie şi parenting de la Editura Trei, sunt indicate să le faci cadou oricărei femei din viaţa ta. Cel mai important aspect de care trebuie să ţii cont înainte de a te decide ce cadou să cumperi este să afli anumite informaţii despre cadoul pe care persoana respectivă şi-l doreşte şi, de asemenea, să ţii cont de pasiunile pe care le are. Un cadou ce va fi apreciat este acela care corespunde cu pasiunile persoanei care îl primeşte, astfel că trebuie să oferi ceva din spectrul intereselor sale.

  1. Cadouri distractive pentru adolescenţi

Vârsta adolescenţei te poate pune în dificultate atunci când trebuie să oferi un cadou plin de semnificaţie unui adolescent. Pentru că se află încă la vârsta în care este în contact cu cărţile şi lectura, o agendă personalizată plus opera lui Mircea Eliade, Romanul unui adolescent miop, pot reprezenta cadoul ideal. Astfel, va avea posibilitatea să îşi noteze ideile principale din carte, sau chiar să înceapă un jurnal. De asemenea, poţi completa acest cadou cu bilete la un parc de distracţii sau la un concert, pe care să le inserezi între filele cărţii. În acest fel, va avea parte şi de lectură, dar şi de distracţie în timpul liber.

  1. Cadouri pentru copiii mici

Când faci cadouri copiilor mici şi foarte mici, este bine să ai în vedere lucruri de calitate, corespunzătoare vârstei şi, pe cât posibil, care să le fie utile şi părinţilor. De exemplu, cărţile adecvate vârstei copilului vor reprezenta întotdeauna o bucurie atât pentru cel mic, cât şi pentru părinţi. Când vor citi împreună se vor simţi învăluiţi de o stare de bine şi vor avea ocazia să se descopere unul pe celălalt. Obţine informaţii de la părinţi despre personajele preferate ale celui mic şi oferă-i acestuia cadou o carte cu poveşti frumos ilustrate. Pe lângă carte, poţi oferi cadou şi figurina unui personaj îndrăgit de cel mic, cu care acesta să se joace.

  1. Cadoul memorabil pentru părinţi

Părinţii sunt persoanele alături de care te leagă multe momente frumoase, iar prin cadourile pe care le faci îţi araţi recunoştinţa şi iubirea pentru ei. Pentru a-i surpinde plăcut, alege să cumperi de pe site-ul unui anticariat online, fie o carte rară pe un subiect de interes pentru amândoi, fie cartea cu autograful autorului preferat. Pentru a completa tabloul cadoului memorabil, le poţi oferi în dar un pick-up şi vinilurile interpretului pe care îl preferă. În acest fel, se vor putea relaxa seară de seară pe ritmul melodiilor ce trezesc nostalgii şi emoţii profunde.

            Indiferent de cadoul pe care îl vei alege pentru persoanele dragi ţie, tu eşti cea mai importantă persoană din viaţa lor. Astfel că, orice le-ai oferi în dar, este esenţial să le transmiţi recunoştinţa ta.