Principalul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi o pensulă machiaj, indiferent pentru ce o alegi, este capacitatea de acoperire a acesteia.

  1. Pensulă machiaj pentru fond de ten

Dacă preferi ca fondul tău de ten să aibă acoperire mai mare, tot ce trebuie să faci este să optezi pentru o pensulă machiaj cu peri denşi. Acest gen de pensule sunt esenţiale dacă foloseşti un fond de ten cu acoperire mică sau medie, tocmai pentru a obţine maximul de acoperire pe care îl poţi obţine. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul fondului de ten de tip pudră. Dacă, în schimb, doreşti ca fondul tău de ten să aibă o acoperire minimă spre medie, trebuie să foloseşti o pensulă machiaj mai fină, cu mai puţini peri. Pensula de machiaj perfectă te va şi ajuta să nu mai iroseşti din fondul de ten, ci să utilizezi exact cât ai nevoie.

  1. Pensulă machiaj pentru blush

Pentru a putea aplica blush-ul într-un mod uniform, în care să nu fie prea evident, trebuie să nu alegi o pensula machiaj pentru blush cu peri prea deşi. Pensula perfectă pentru blush este pufoasă, cu peri subţiri, dar de dimensiuni mai mici. De asemenea, încearcă ca atunci când aplici blush-ul să scuturi uşor pensula de surplus şi doar atinge-ţi uşor obrajii, fără mişcări circulare sau blending. În acest fel, vei obţine un aspect natural.

  1. Pensulă machiaj pentru iluminator

Poţi să utilizezi cu uşurinţă pensula pentru blush pentru a aplica iluminatorul. În schimb, dacă vrei să ai mai multă precizie în aplicarea acestuia, este ideală o pensulă de tip eventai, mai subţire şi mai mică. Acestea nu încarcă prea tare şi poţi oricât să aplici mai multe straturi în cazul în care îţi doreşti ca iluminatorul tău să fie mai evident.

  1. Pensulă machiaj pentru bronzer

Pensulele de machiaj pentru bronzer trebuie să fie asemănătoare pensulelor pentru blush, doar că mult mai mari şi mai pufoase. O astfel de pensulă te va ajuta să distribui şi să aplici mult mai uniform bronzer-ul şi vei obţine un aspect mult mai natural şi nu aşa de evident. Un bronzer aplicat prea dens poate da senzaţia unui ten încărcat, chiar uşor murdar, ceea ce nu este un aspect pe care şi-l poate dori cineva.

  1. Pensulă machiaj pentru conturul feţei

O pensulă machiaj pentru aplicarea conturului feţei este densă, plată, scurtă, perfectă pentru a defini obrajii şi linia mandibulei. Trebuie, totuşi, să ţineţi cont de faptul că, cu cât mai deşi sunt firele pensulei, cu atât va aplica mai mult pigment. Deci, dacă optaţi pentru o pensulă machiaj deasă pentru a aplica conturul feţei, încercaţi să scuturaţi excesul de produs înainte de aplicare şi să fiţi foarte atentă în momentul aplicării acestuia.

  1. Pensule pentru machiajul ochilor

În această categorie intră mai multe tipuri de pensule. Există diverse modele de forme, lungimi, dimensiuni şi densităţi diferite, ceea ce poate genera confuzie. Mulţi make-up artişti utilizează cel puţin 5 tipuri de pensule de machiaj atunci când realizează machiajul ochilor, dar inclusiv 2 pensule foarte bune pot fi suficiente pentru aplicarea pigmenţilor. Din trusa de machiaj nu trebuie să lipsească o pensulă uşor pufoasă, pentru blending-ul culorilor din jurul ochilor. Pentru a pigmenta mai mult o zonă sau pentru a aplica culoare în zona inferioară a ochiului, ai nevoie de o pensulă plată, ceva mai deasă. Cu siguranţă, mai multe pensule pentru machiajul ochilor nu strică, întrucât te vor ajuta să îl aplici mult mai bine.

În funcţie de preferinţele pe care le ai, poţi opta sau nu pentru toate aceste pensule enumerate mai sus sau poate chiar pentru mult mai multe.