Indiferent dacă cauţi un frigider încorporabil care se potriveşte sub blatul de lucru al bucătăriei sau unul care se potriveşte în interiorul unui dulap înalt, există multe lucruri la care să te gândeşti. Ghidul nostru util îţi va spune tot ce trebuie să ştii despre elementele esenţiale precum capacitatea, ratingul energetic, opţiunile de stocare la îndemână şi tehnologia fantastică care îţi va menţine mâncarea şi băuturile reci şi proaspete.

Potrivirea perfectă

Există două tipuri de frigider încorporabil:

- Frigider încorporabil sub blat, care este încorporat sub blaturile de lucru ale bucătăriei

- Frigider încorporabil vertical, care se potrivşte în dulapurile mai înalte Măsurarea pentru un nou model de frigider încorporabil este foarte simplă. Cele mai multe dulapuri au aceeaşi lăţime de 60 cm şi adâncimea de 55 cm. 

Aşadar, măsurătoarea principală pe care trebuie să o faci este înălţimea. Dacă înlocuieşti un aparat vechi, măsoară pur şi simplu vechiul frigider pentru înălţime.

Capacitate

Capacitatea unui frigider incorporabil este măsurată în litri, 18 litri reprezentând o singură tranşă de cumpărături. Acest lucru înseamnă că un model cu 100 de litri îţi va oferi suficient spaţiu pentru a depozita în jur de cinci tranşe pline de cumpărături alimentare. Dacă ai o gospodărie mare, flămândă sau vrei să te alimentezi cu o mulţime de mâncare proaspătă, asigură-te că cumperi un model cu o capacitate care să satisfacă acele pântece flămânde!

Rating energetic

Un frigider încorporabil are o rată energetică de la A ++ la A, care îţi spune cât de eficient este acel model, A ++ fiind cel mai ridicat. Cu cât evaluarea este mai bună, cu atât va fi mai economic. Aşa că alege un model A ++ dacă vrei un frigider încorporabil care să fie mai blând cu facturile tale de energie, iar tu să plăteşti cât mai puţin.

Depozitare 

Dacă vrei să îţi menţii frigiderul încorporabil frumos organizat, există o mulţime de opţiuni de depozitare pentru a păstra o imagine curată. Unele modele au compartimente pentru carnea şi peşte, astfel încât acestea sunt păstrate la temperatura perfectă şi rămân pline de aromă. Altele au sertare speciale pentru alimente crocante, care îţi păstrează fructele şi legumele mai proaspete mai mult timp. Şi dacă vrei să-ţi păstrezi băuturile favorite în siguranţă, alege un model cu un suport de vin la îndemână.

Caracteristici suplimentare

Există o tehnologie uimitoare care te poate ajuta ca cumpărăturile săptămânale să meargă puţin mai departe. Mai precis, caută la un frigider încorporabil tehnologia specială a fluxului de aer care circulă în mod uniform aerul în interiorul frigiderului pentru a menţine alimentele proaspete şi pentru a reduce risipa. Unele frigidere încorporabile împiedică formarea mucegaiului cu o căptuşeală anti-bacteriană, care te ajută să îţi protejaţi mâncarea preferată. Unele frigidere încorporabile au, de asemenea, o setare automată de decongelare, care opreşte formarea gheţii pe pereţi. Astfel, întreţinerea este foarte uşoară, deoarece nu va trebui să dezgheţi niciodată frigiderul încorporabil.