Calitatea somnului poate avea o influenţă asupra corpului nostru. Indiferent dacă ne trezim devreme sau ne străduim să adormim rapid, somnul de calitate slabă ne poate face să fim lenţi şi să avem o senzaţie de epuizare. De asemenea, această stare se manifestă şi pe chipul nostru, pielea devine mai uscată, iar cearcănele de sub ochi ne dau de gol că am avut o noapte lipsită de odihnă, aşa cum remarcă şi Abigail Oleck, esteticianul celebrităţilor: „Lipsa somnului, stresul şi oboseala fac ca pielea noastră să pară obosită, iar aceşti factori accelerează şi procesul de îmbătrânire‟, arată goodto.com. Iată o serie de sfaturi, din partea specialistului, care ne ajută să mascăm aceste imperfecţiuni!

1. Încearcă masajul facial

Atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor, masajul facial ajută la reducerea umflăturilor şi la relaxarea feţei. În momentul în care te trezeşti dimineaţa, lipsit de vlagă, masajul facial va ajuta la creşterea circulaţiei, iar faţa ta va avea un aspect îmbunătăţit: „Masajul facial creşte circulaţia sângelui, întăreşte pielea, tonifică muşchii, ameliorează tensiunea, stresul şi ajută la eliberarea de endorfine, motiv pentru care, după câteva minute de masaj facial, ne vom simţi mai tineri‟, spune specialistul. Ai nevoie doar de un ulei facial, de o cremă hidratantă şi de 5 minute libere. Apasă uşor cu palma zonele feţei, cu uleiul facial, apoi după 5 minute aplică crema hidratantă pe faţă.

2. Aplică crema pentru ochi

Pielea din jurul ochilor estea cea mai sensibilă, iar în cazul în care nu ne odihnim corespunzător, această zonă este cea mai afectată. Expertul recomandă hidratarea constantă a acestei zone, fie cu o cremă specială pentru ochi, fie cu o cremă hidratantă normală: „O cremă specială sau o cremă hidratantă va ajuta la reducerea aspectului de umflare, va stopa aspectul cearcănelor de sub ochi, va reduce aspectul liniilor fine, a ridurilor şi va lumina privirea. Un motiv suplimentar pentru care putem opta pentru o cremă de ochi este că adesea sunt incluse în compoziţie ingrediente nutritive, ideale pentru această zonă sensibilă, cum ar fi vitamina E şi acidul hialuronic‟.